Özbekistan'dan Arakanlı Müslümanlara insani yardım

Özbekistan'dan Arakanlı Müslümanlara insani yardım

Özbekistan'dan Arakanlı Müslümanlara 50 bin battaniye, giysi, 14 çeşit temel gıda maddesi ile ilaçtan oluşan insani yardımın Bangladeş'e ulaştırıldığı bildirildi.

Özbekistan, Myanmar'dan Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için battaniye, ilaç ve temel gıda maddelerinden oluşan insani yardım malzemesi yolladı.

Özbekistan hükümetinden yapılan açıklamada, Arakanlı Müslümanlar için gönderilen 50 bin battaniye, giysi, 14 çeşit temel gıda maddesi ile ilaçtan oluşan insani yardımın Bangladeş'e ulaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, insani yardımların Özbekistan'ın Dakka Büyükelçisi Farhod Arziyev tarafından Arakanlı Müslümanlara ulaştırılmak üzere Bangladeş Kızılayına teslim edildiği kaydedildi.

İnsani yardımları teslim alan Bangladeş Kızılayı Başkanı Hafiz Ahmed Mazlumdar, insani yardım için teşekkür ederek söz konusu yardımların en kısa zamanda Arakanlı Müslümanlara ulaştırılacağını dile getirdi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Myanmar hükümetini, günahsız Müslümanlara karşı şiddet olaylarına son verilmesi, şiddet olaylarının önlenmesi ve sorunun sadece barışçıl yolla çözülmesi için gereken tüm tedbirleri almaya çağırmıştı.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarında köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

Bangladeş'e 25 Ağustos'tan bu yana 400 bine yakın Arakanlı Müslüman ulaştı. UNICEF, Myanmar'dan kaçıp Bangladeş'e sığınanlar arasında 200 binden fazla çocuk olduğunu duyurmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum