Özbekistan'da tarihi cami müze yapılıyor

Özbekistan'da tarihi cami müze yapılıyor

Özbekistan'da tarihi cami restoran çalışmaları sonrasında sergi salonu haline getirilecek

Andican’da iki yüzyıllık cami sergi salonu olarak hizmete açılıyor

Özbekistan’daki İslam Kerimov dikta yönetimi neredeyse iki yüzyıl boyunca cami olarak hizmet veren tarihi binanın bir kısmını Edebiyat ve Sanat Müzesi, kalan kısmını ise sergi salonuna çeviriyor.Andican’nın eski şehir kısmında bulunan, adını 1995 yılında Özbek istihbaratı tarafından kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan ünlü Özbek imam Abduveli Mirzaev'den alan cami artık Müslümanların ibadet yeri olmasından çıkartılıyor.Azadlık radyosunun haberine göre, tarihi bina içinde 700 senelik bir tarihi minare de bulunuyor. Özbek hükümeti bir süre önce "yıkılma tehlikesi var" iddiasıyla minare için yıkım kararı almıştı.

Şu anda bu tarihi abideyi restore etmekte olan yetkililere göre, daha önce namaz kılma yeri olarak kullanılan 80 metre uzunluğundaki mekan sergi salonuna çevrilecek.

Radyoya ismini açıklamadan konuşan yerel bir yetkili, “Hiçbir şey bozulmayacak. Şu anda medresenin üst kısmı tamir ediyorlar. Sonra namaz kılınan yer de tamir edilecek. Başta belirlendiği gibi Edebiyat ve Sanat Müzesi görevine devam edecek. Tarihi abidenin kalan kısmı ise sergi salonuna çeviriyor”, dedi.

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.