Özbekistan'da namaz kılan personel işten atılıyor

Özbekistan'da namaz kılan personel işten atılıyor

Özbekistan'ın Semerkand şehrinde bir şirketin müdürü namaz kıldığı için işinden kovuldu.

Özbekistan Semerkand’da otobüs üreten "Samauto” devlet fabrikası depo müdürünün, iş yerinde namaz kıldığı için görevinden alındığı bildirildi.

“Ozodlik” radyosunun haberine göre fabrikanın yine 5 işçisine aynı nedenle uyarı cezası verildi.

"Samauto” fabrikasından ismini vermek istemeyen bir memur, yakın bir zamanda yapılan toplantıda fabrika sınırları içinde namaz kılmanın yasaklandığı ve bu yasağa uymayanlara karşı ciddi önlemler alınacağını içeren yönetmenlik duyurusu yapıldığını söyledi.

“Depo müdürümüz iş yerimizde uzun yıllardır namaz kılıyordu. O iş yerinde namaz kıldığı için görevine son verilerek, fabrikadan atıldı. Bu olaydan sonra yönetim bir toplantı yaparak fabrikada namaz kılmanın yasaklandığını duyurdu. Buna uymayanların işine son verileceğini de bildirdiler. Şimdi biz ne yapacağımız şaşırmış durumdayız”, dedi.

Son zamanlarda Özbekistan’ın çeşitli bölgelerinden kamu kurumları ve halka açık yerlerde namaz kılmama, Cuma namazına gitmeme konusunda baskılar yapıldığı haberleri ulaşıyor.

Müslümanlara karşı bu tür yasaklar sadece "Samauto” fabrikasında değil, birçok devlet kurumları, özellikle bankalar, TV, yerel yönetimler ve birçok kamu kurumlarında uygulanızor.

 Akit 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum