Oyuncak dolu TIR Suriyeli çocuklar için yola çıktı

Oyuncak dolu TIR Suriyeli çocuklar için yola çıktı

Türkiye genelinde site yönetim hizmeti sunan Boğaziçi Yönetim A.Ş.'nin Suriyeli çocuklar için topladığı bir TIR dolusu oyuncak yola çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam'ın da katıldığı programda, çevredeki çocuklar tören alanındaki çitlere kendileri için asılan oyuncakları aldı.
 
Başakşehir 5.Etap'ta bulunan Boğaziçi Yönetim A.Ş. binası bahçesinde düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldı.
 
Gaziantep'e götürülüyor
 
Suriyeli Çocuklar İçin Sizden de Bir Oyuncak" kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların ihtiyacı ve aynı zamanda eğlencesi olan bisiklet, akülü araba, minik çalışma masaları, elektronik ve diğer oyuncaklar tasnif edilerek paketlendi. Suriyeli çocukları sevindirmek için düzenlenen kampanyada toplanan oyuncaklar bugün düzenlenen törenle Gaziantep'e hareket etti.
 
Törene katılan Bakan İslam, Türkiye'nin mazlumun dostu bir ülke olduğunu söyleyerek, "Türkiye etrafında ki tüm acı içinde olan ülkelerin tüm yaralarına merhem olmaya çalışan bir ülke. Biz komşusu aç iken tok yatmamak gerekir buna inanıyoruz. Suriye gerçekten çok büyük acılar çeken bir ülke" dedi
 
Bu yıl 1 milyon 300 bin Suriyeli çocuk çeşitli ülkelere sığındı
 
İslam, savaşın ortaya çıkardığı rakamlara baktığımız zaman bugüne kadar 10 binin üzerinde Suriyeli çocuk çatışmalarda hayatını kaybettiğini vurgulayarak, "Geçen yıl Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuk sayısı 260 bin olarak kayıtlara geçmiş durumda bu yıl baktığımızda bu sayı 1 milyon 300 bin civarında sığınmacı çocuk sayısı var çeşitli ülkelere... Ülkelerinden kaçan çocukların 1 milyondan fazlası 11 yaşın altında, yaklaşık 400 bin civarında bunlar arasından da 5 yaşın altındaki çocuklar var. 10 binin üzerinde çocuksa yalnız başına sınırı geçmiş ve sahipsiz" diye konuştu.
 
Çocukların acılarını dindiremesek de yüzlerini güldürebiliriz
 
Bakan İslam, yaptıkları bu çalışmanın amacı olarak , "Bu hediyeleşme ile acılarınızı dindiremeyiz. Belki ama yüzünüze bir anlık gülümseme kondurabilirsek biz şimdilik kendimizi bahtiyar hissedeceğiz sizin için çalışıyoruz sizin için gayret sarf ediyoruz sizinle beraberiz acılarını paylaşıyoruz. Burada Türkiye'de daha güzel emniyetli savaşsız mutlu müreffeh bir dünya hazırlayabilmek için Türkiye olarak tüm gücümüzle gayret ediyoruz bunu bilin istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Oyuncaklar köprü görevi görecek
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Boğaziçi Yönetim A.Ş.'yi yaptıkları bu organizasyon dolayısıyla tebrik ederek, "Bu oyuncakları oraya bizim duygu ve düşüncelerimizi iletmesi amacıyla köprü olması için gönderiyoruz. Bu yolladığımız oyuncaklar onların dertlerine deva olacak değil. Ama oradaki çocuklar bilecekler ki, buradaki çocuklarımız onların sorunlarını paylaşıyor" dedi.
 
Site sakinleri kampanyaya çok özen gösterdi
 
Boğaziçi Yönetim A.Ş Genel Müdürü İlhan Aydın Kartal, her gün çocukların öldüğü bir ortamda kurum olarak o çocuklarla aynı duygu ve düşünceyi paylaştırdıkları amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu organizasyonu yaparken sitelerimizdeki sakinlerin çocukları gerek kendi oyuncaklarını gerekse yeni oyuncaklar alarak destek oldular. Bu organizasyon ülkemizde yaşayan insanlara bir mesaj oluşturması amacıyla gerçekleştirdik" diye konuştu.
 
Bakan İslam ve beraberindekiler konuşmaların ardından oyuncak kolilerinden birini TIR'a yükledi. Tören kolilerin yüklenmesi ile son buldu.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.