'Oyun bağımlılığı' tedavisi ölüm getirdi

'Oyun bağımlılığı' tedavisi ölüm getirdi

Ailesi tarafından internet ve oyun bağımlısı olduğu gerekçesiyle bir merkeze gönderilen 18 yaşındaki genç, vücudunda sayısız yara ve morluklarla ölü olarak bulundu.

Dünya genelinde sıkça telaffuz edilmeye başlanan yeni rahatsızlık internet ve 'oyun bağımlılığına' karşı Çin'de oldukça sıkı önlemler alınıyor.

Çin'de bu alanda hizmet veren onlarca rehabilitasyon merkezi var ancak aralarından biri, tesisteki hastalara uyguladığı aşırı sert uygulamalarıyla dikkat çekiyor.

NTV'de yer alan habere göre, bu merkezlerden birinde uygulanan sert yöntemler 18 yaşındaki bir gencin ölümüne neden oldu.Ailesi tarafından internet ve oyun bağımlısı olduğu gerekçesiyle bir merkeze gönderilen 18 yaşındaki genç, vücudunda sayısız yara ve morluklarla ölü olarak bulundu.

Teknolojik cihazların kullanımının sınırlı olduğu merkezde tedavi gören kişilerin çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Çin'deki bu merkezlerde 'internet bağımlıları' sabah 6.30'da güne başlıyor.

Askeri üniformaları andıran kıyafetler giyen hastalar tesisin bahçesindeki içtimanın ardından merkezin sınırları içerisinde zaman geçiriyor ve akşam 9.30'da odalarına konuluyor.

Yöntemlerinin başarısından tamamen emin olan merkezler, 6 ay boyunca devam eden terapi sonunda hastaların çoğunluğunun bağımlılıklarından kurtarıldığını iddia ediyor.

'İnternet bağımlılığı'nı 2003 yılında klinik bir vaka olarak tanıyan ilk ülke olan Çin'de 25 milyona yakın gencin bu rahatsızlıkla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.