Oxford yayınları dini hassasiyetlere özen gösterecek

Oxford yayınları dini hassasiyetlere özen gösterecek

İngiltere'de Oxford Üniversitesi yayınevi tarafından, Yahudileri ve Müslümanları kızdırmamak için çocuk kitaplarından domuz resimlerinin kaldırılması kararlaştırıldı.

İngiltere'de Oxford Üniversite yayınevi OUP, gelecekte çocuk kitaplarında domuz resmi kullanmama kararı aldı. Dünya'nın 200 ülkesinde kitapları satılan yayınevi, çocuk kitaplarında domuz ya da sucuk resimlerinin Müslümanları ve Yahudileri kızdırabileceğini düşünerek bu resimleri basmaktan vazgeçtiğini bildirdi.

Oxford yayınevine muhafazakar milletvekili Philip Davies'ten tepki geldi. Davies, yayınevini 'mutlak politik doğruluk' yapmakla suçlayarak buna bir son verilmesi gerektiğini savundu. Aynı şekilde Müslüman milletvekili Halit Mahmud da, böyle bir kararın çok saçma olduğunu öne sürdü. İngiltere Yahudi Kurumları Konseyi sözcüsü karar hakkında yaptığı açıklamada, dinlerinin domuz yemeyi yasakladığını, ancak hayvanın resminin çizilmesini yasaklamadığını söyledi.

OUP'nin bu kararı, BBC Radyosunda Fransa'daki saldırılarla ilgili yapılan bir tartışma sonrası ortaya çıktı. Daha sonra yayınevinden yapılan açıklamada domuz ya da domuz eti resimlerinin tamamen yasaklanmayacağı bildirildi. Ancak bazı yazarların 'kültürel farklar ve hassasiyetleri dikkate almaları' çağrısı yapıldı.

Oxford Üniversite Yayınevi, dünyanın en büyük üniversite yayınevi ve her yıl 40 dilde 6 binden fazla eser basıyor, her yıl 110 milyon kitap satıyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.