Oxfam yardım kuruluşundan batıya Suriye eleştirisi

Oxfam yardım kuruluşundan batıya Suriye eleştirisi

Oxfam yardım kuruluşu, Suriye konusunda BM'nin tamamen başarısız olduğunu ve Suriyelilere yardım konusunda sanayi ülkelerinin, mültecileri kabul eden komşu ülkeleri yalnız bıraktıklarını bildirdi.

Dünyada yoksullukla mücadele etmek için çalışan Uluslar arası yardım kuruluşu Oxfam, Suriye krizinde Uluslar arası camianın tamamen başarısız kaldığını, aralarında Almanya da olmak üzere sanayi ülkelerinin Suriyeli mültecilere çok az mali yardım yaptıklarını bildirdi.
 
Oxfam Ortadoğu uzmanı Robert Lindner, şu anda en büyük krizin Suriye'de yaşandığını, birçok devlet yönetiminin sorumluluktan kaçtığını söyledi. Suriye'ye silah satışları adeta sınırsız bir şekilde devam ederken, mültecilere yapılan yardımların sanki damla damla verildiğini ifade eden Lindner, şimdiye kadar Suriyeli mülteciler için gerekli olan 6 milyar Doların sadece yarısının hazırlandığını belirtti.
Suriye'de muhalefetin Esad rejimine karşı mücadeleye başladığı 2011 Mart ayından bu yana 190 bin insan hayatını kabyetti. Üç milyon insan yaşadıkları yerleri terketmek zorunda kaldılar. Bunlardan çoğu başta Türkiye olmak üzere, Lübnan ve Ürdün'e sığındı. Oxfam'ın bildirdiğine göre bu komşu ülkelerde mültecilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için büyük sıkıntılar yaşanıyor. Oxfam Suriye kriz ekibi başkanı Andy Baker, milyonlarca insanın acilen kalacak yer, gıda, su ve tıbbi ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi.
 
Uluslar arası yardım kuruluşu Oxfam, zengin ülkelere çağrıda bulunarak, 2015 yılına kadar en azından mültecilerin yüzde 5'ini kabul etmelerini taleb etti. Suriye'de kriz artarak devam etmesine rağmen, gelişmiş ülkelerden yalnızca Almanya, Avusturya ve Avustralya sınırlı da olsa mülteci kabul etmeye hazır olduklarını bildirdiler.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.