ÖTV'de reformun ikinci adımı motorlu taşıtlar için geliyor

ÖTV'de reformun ikinci adımı motorlu taşıtlar için geliyor

Maliye Bakanı Şimşek, ilk adımı akaryakıt sektörü için atılan ÖTV düzenlemesinin, ikinci kısmının da hazır olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk adımı akaryakıt sektörü için atılan ÖTV düzenlemesinin, ikinci kısmının da hazır olduğunu belirterek, "Yılda yaklaşık 12,5 milyar lira ÖTV geliri elde edilen motorlu taşıtlarla ilgili mevzuattaki dağınık yapı toparlanacak ve gri alanlar giderilecek" dedi. 

ÖTV ile ilgili çalışmanın 4 aşamalı olduğunu belirten Şimşek, ikinci kısmın da hazır hale geldiğini ifade etti. 

Akaryakıt sektörünün ardından, şimdi de otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, motosiklet, iş makineleri, hava araçları ve gemiler gibi geniş bir yelpazedeki motorlu taşıtlar alanına el attıklarını anlatan Şimşek, "Yılda yaklaşık 12,5 milyar lira ÖTV geliri elde edilen motorlu taşıtlarla ilgili mevzuattaki dağınık yapı toparlanacak ve gri alanlar giderilecek. Bu sayede mevzuat, herkes tarafından kolayca anlaşılır hale gelecek. Düzenlemeyi önümüzdeki günlerde Başbakanlığa göndereceğiz" diye konuştu. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyük ölçüde otomotiv sektörünü ilgilendiren bu düzenlemenin ardından sıranın alkol, sigara ve ÖTV'ye tabi diğer ürünlere geleceğini kaydetti. 

"Malul ve engellilerin ÖTV'siz taşıt alımına ilişkin istisnalar gözden geçirildi" 

Yeni tebliğ ile malul ve engellilere yönelik hali hazırda yürürlükte olan ÖTV istisna düzenlemesine ilişkin ikincil mevzuatın gözden geçirildiğini bildiren Şimşek, bu sayede uygulamadaki tereddütlü alanlar ile yanlış uygulamalara son verileceğini kaydetti.

Bakan Şimşek, düzenlemenin hayata geçmesinin ardından, gereksiz bürokrasiden vazgeçileceğini kaydetti.

Yaptıkları yeni çalışmalarda, mutlaka 78 milyon vatandaşın hakkını, hukukunu korumayı amaçladıklarının altını çizen Şimşek, bu nedenle hangi alanda olursa olsun vergide kayıp ve kaçağa tahammüllerinin olmadığını söyledi.

"Herhangi bir vergi artışı veya azalışı yok"

Bu çalışmanın, tamamen mevzuattaki dağınık yapıyı toparlamak, gri alanları gidermek ve anlaşılır hale getirmek için yapıldığını dile getiren Şimşek, "Yapılan düzenlemeyle herhangi bir vergi artışı, azalışı veya herhangi bir istisnanın kaldırılması söz konusu değil" dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.