ÖTV zammı ikinci ele yaradı

ÖTV zammı ikinci ele yaradı

Ocak ayında gerçekleştirilen ÖTV zammının tüketicileri ikinci el vasıta alımına yönlendirmesi internet üzerinden ikinci el araç satışı yapan sitelerin verilerine de yansıdı.

Verilere göre yılın 1. çeyreğinde her 20 saniyede 1, saatte 180 ve günde 4 bin 323 adet vasıta satıldı veya kiralandı.

İNTERNETTE REKOR

Ocak ayında gerçekleştirilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammının tüketicileri ikinci el vasıta alımına yönlendirmesi sahibindenx verilerine de yansıdı. Buna göre, yılın 1. çeyreğinde her 20 saniyede 1, saatte 180 ve günde 4 bin 323 adet vasıta satıldı veya kiralandı. En çok tercih edilen marka ise Renault oldu. Sahibinden.com tarafından yapılan açıklamaya göre, ayda 3 milyarı aşkın sayfa görüntülemesi ile Türkiye'nin en çok ziyaret edilen e-ticaret sitelerinden sahibinden.com'da, 2014'ün ilk üç ayında satılan veya kiralanan vasıta sayısı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 12 artış gösterdi. Bu dönem içinde sahibinden.com aracılığıyla 389 bin 105 adet vasıta yeni kullanıcılarıyla buluştu.

EN ÇOK RENAULT MARKA ARAÇ SATILDI

2014 ilk üç ayını kapsayan 'vasıta' verilerine göre, ilan giriş tarihinden bağımsız olarak en çok satılan marka yüzde 8 ile Renault oldu. Renault'u sırasıyla Volkswagen, Fiat ve Opel takip etti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.