Otoparkları için cami yapımına karşı çıktılar

Otoparkları için cami yapımına karşı çıktılar

Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nun Çamlıca girişindeki ruhsatlı arsaya yapılması planlanan caminin yapımı, günlerdir bir grup vatandaşın eylemi sebebiyle başlayamadı.

4 yıldır otopark olarak kullanılan alana cami yapılmasını protesto eden vatandaşlar, "Validebağ Korusu'nun imara açılacağını" savundu.
 
Mahalle sakinleri tarafından 4 yıldır otopark olarak kullanılan alana planlanan cami projesi 'yeşil alan gidiyor' bahanesi ile eylemcilerin hedefi oldu. Mahalle ahalisinin talebi üzerine başlayan cami projesi, bir grup vatandaşın eylemleri yüzünden başlayamadı. Eylemciler Validebağ Korusu'nun imara açılacağını iddia ederken, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 'İnşaatın koruya taşacak hiçbir yanı yoktur. Koru mesafelerine uyularak proje hazırlanmıştır' diye konuştu.
 
Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nun Çamlıca girişindeki ruhsatlı arsaya yapılması planlanan caminin yapımı, günlerdir bir grup vatandaşın eylemi sebebiyle başlayamadı. Dün sabah saat 05.00 sıralarında cami inşaatı çalışmalarına başlayan iş makinelerine çevre sakinleri, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek tepki gösterdi. Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada yaşananlar için "Ruhsatlı cami inşatına engel olunuyor" dedi. Türkmen, 'Ruhsatlı küçük bir cami inşaatını bir grup vatandaş engellemek istiyor. Burada oturan sakinlerin cami talebi oldu. Hayırsever bir vatandaş ise bu ihtiyacı üstlendi. Arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne ait ve planda cami alanı olarak ayrıldı. İnşaatın koruya taşacak bir yanı yoktur' şeklinde konuştu. Günlerdir bölgede nöbet tutan bir grup vatandaş, cami inşaatına karşı olmadıklarını, Validebağ Korusu'nda da imar çalışmalarının başlayacağından korktuklarını söyledi. İnşaat alanı önünde başlayan gerginlik tüm gün devam etti.
 
Cami alanında yeşillik yok
 
Günlerdir cami inşaatı önünde eylem yapan bazı vatandaşlar yeşil alanın yok edileceğini söylüyor. Cami yapılması planlanan alan ise yaklaşık 4 yıldır mahalle sakinleri tarafından otopark olarak kullanılıyor. Yeşil alanın yok denecek kadar az olduğu cami projesi alanında, vanatdaşların 'yeşil alan elden gidiyor' söylemleri dikkat çekiyor. Çocukların alan içerisinde bisiklet sürdüklerini dile getiren eylemciler, aynı alana arabalarını park ettiklerini ifade ediyor. Çocukların bisiklet sürdükleri alan ise cami inşaatından ayrı yer olan Validebağ Korusu içerisinde kalıyor.
 
"Cami var da ne işe yarıyor"
 
Altunizade Bölgesin'de 9 tane cami olduğunu dile getiren eylemciler, bölgede camiye ihtiyaç olmadığını söylüyor. 'Camiler var da ne işe yarıyor' diyen bir eylemci, sloganlarında cami karşıtı olmadığını iddia etti. Alan otopark olarak kullanılıyorken itiraz etmeyen eylemcilerin, cami yapılacağı zaman eylem yapması gözlerden kaçmadı.
 
"Koruya zarar gelmezse cami yapılsın"
 
Mahalle sakinlerinin çoğu ise eylemcilerin yanı sıra cami yapılmasını istiyor fakat Validebağ Korusu'na zarar gelmeyeceğinin garantisini bekliyor. Korunun yeşilliğinin dokunulmaz olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, 'cami yapılırsa daha güvenli ortam doğar' diyor.
 
Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.