Otoparkçılar birlik oldu

Otoparkçılar birlik oldu

İSPARK'ın başlattığı çalışmalarla kamu ve özel sektörün önde gelen firmalarının katılımıyla otoparkçıların merkezi olacak 'Otopark İşletmecileri Derneği' kuruldu.

Otopark işletmeciliği ve yatırımı yapan kamu ve özel sektör kuruluşlarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen derneğin ilk kongresi İBB Florya sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi BELDE A.Ş, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURBAK, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İMAR A.Ş, PARKTURK, POLARIS PARK, T-PARK ve diğer üye kuruluş temsilcilerinin katıldığı kongrede dernek başkanlığına oy birliğiyle İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik seçildi.
 
Kongrenin ardından söz alan Çevik, İSPARK'ın hayata geçirdiği yatırım ve projelerle sektörün öncü bir kuruluşu haline geldiğini belirtti. Ulaşım araçlarının otopark sorununa kalıcı ve teknolojik çözümler sunduklarını ifade eden Çevik, 'Kurduğumuz dernekle yeni ve farklı çözümlerin adresi olacağız. Kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesi bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra hızlı ve kaliteli otopark hizmetini de getirecektir. Kentlerin ortak sorunu otopark alanlarının yetersiz olması. Bizler teknolojik ve kalıcı projelerle el birliğiyle bu duruma çözüm üreteceğiz. Tabi bunları yaparken yasa ve yönetmelikte farklı uygulamaların da önüne geçmek amacıyla yeni düzenlemeler yapılmasını sağlayacağız.' dedi.
 
50 milyar dolarlık yatırım 100 bin kişiye istihdam
 
Otopark İşletmecileri Derneği 5 yılda 50 milyar dolarlık yatırımla 800 bin araçlık otopark yapmayı planlıyor.
 
Kamu ve özel sektörün bir araya getiren dernek ülke genelinde otopark yatırımlarını da hızlandıracak. Geliştirilecek ortak proje ve yatırımlarla başta Büyükşehirler olmak üzere otopark sıkıntısının yaşandığı diğer il ve ilçeler de de modern katlı otoparklar yapılacak. Özellikle zemin altı üzeri yeşil alan ve çocuk oyun parkları gibi çok fonksiyonlu otoparkların kente kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Ülke genelinde 50 milyar dolarlık bir yatırımla yaklaşık 800 bin araç kapasiteli otopark yatırımı yapılması hedefleniyor.
 
Farklı ülkelerden otopark işletmeciliği yapan kamu ve özel sektör kuruluşları da dernek üyeliği için başvuruda bulunanlar arasında yer alıyor. Yakın zamanda oluşuma kabul edilecek kuruluşlar arasında uluslararası platformda otopark yatımlarında bulunan sermaye şirketleri de var. 20 üyeden oluşan 'Otopark İşletmecileri Derneği'ne' ilerleyen günlerde Büyükşehir ve il belediyeleri ile özel sektörden yeni katılımcıların üye olması bekleniyor.
 
Ülke genelinde yapılacak yatırımlarla otopark sektöründe çalışmak üzere yaklaşık 100 bin kişinin de istihdam edilmesine katkı sağlamak hedefler arsında yer alıyor. Bir meslek kolu haline gelen otoparkçılığın daha kaliteli ve uzmanlık gerektiren bir iş kolu haline getirilmesi içinde gerekli adımlar atılacak. Otopark uygulamaları ve işletmeciliği bölümünün oluşturulması ve ilk etapta ön lisans olarak eğitim faaliyetlerine başlaması için Üniversitelerle görüşmeler başlatıldı. Ayrıca İstanbul başta olmak üzere ülke içi ve ülke dışında otoparkçılık yapan kurum çalışanlarının eğitilmesi için İSPARK bünyesinde Akademi de kuruldu.
 
Otoparkçılığın merkezi olacak
 
Ulaşım araçlarının park çözümlerine yönelik strateji ve proje geliştirmek, otopark ve sistemleri konusunda bilgi ve tecrübe paylaşmak, yönetmelik ve yasal mevzuatların belirleyici bir şekilde uygulanması sağlamak amacıyla işletmecilik yapan kamu ve özel sektörü bir çatı altında birleştiren 'Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği' otoparkçılığın merkezi olacak.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.