Otomotivin kalbi burada atacak

Otomotivin kalbi burada atacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Türkiye kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir. Bunun yeri de Sakarya'dır" dedi.

TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, Kösemusul'u makamında ziyaret ederek, Sakarya'nın otomotiv sektöründeki gelişimlerinin dikkat çektiğini söyledi.

Sakarya'nın geleceğin otomotiv üssü haline geldiğini anlatan Çiftçi, "Bursa ve Kocaeli otomotiv sektöründe lider ülke iken bugün Sakarya'da önemini ispat etmiş bir il olarak ön sırada yer alıyor. Bu bağlamda Gebze ile otomotiv konusunda istekleri ve yönleri çakışıyor. Ancak Gebze alan ve kapasite açısından doldu. Bu bağlamda Sakarya'da kurulacak Otomotiv İhtisas OSB çalışmalarında bizler de yer almak ve otomotiv sektörü ile ilgili çalışmalarımızı Sakarya merkezli olarak devam ettirmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sakarya otomotivde cazibe merkezi olacak"

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul da Sakarya'nın otomotiv sektöründe geleceği parlak bir şehir olacağını belirterek, bu yöndeki çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Otomotiv şehri olacağına inandıkları Sakarya'da olmazsa olmaz Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni oluşturma yolunda çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Kösemusul, "İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi sanayinin kalbinin attığı şehirler yeni yatırımlar için cazibesini yitirdi. Sakarya, İstanbul-Ankara arasında kalmış, Karasu limanının tamamlanması halinde liman ile bağlantılı demiryolu ağı ile her türlü ulaşımın rahatça yapılabileceği bir şehir. Bu özellikleri ile Sakarya otomotiv sektöründe cazibe merkezi olacak" şeklinde konuştu.

Kösemusul, otomotiv sektörünün iş dünyası açısından önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin yetişmiş insan gücü ve lojistik merkezlerine ihtiyacının olduğunu anlattı.

Türkiye otomotiv sektöründe söz sahibi olmak istiyorsa mevcut üretimini arttırması gerektiğini dile getiren Kösemusul, şunları kaydetti:

"Bu itibarla kuracağımız Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile hem otomotiv ana sanayi hem de tüm bölgenin yan sanayi ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Sakarya'nın otomotiv konusundaki başarılı hikayesi, işçilikteki el yatkınlığı ve olumlu algısı Sakarya'yı Detroit modeli bir üs haline getirecek. Bu anlamda TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) gibi otomotiv sektörünün erbabı olarak nitelendirebileceğimiz bir grubun yatırım ortaklığına ev sahipliği yapmaya hazırız. Türkiye, kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir. Bunun yeri de Sakarya'dır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.