Otomotivcinin temennisi stabil kur

Otomotivcinin temennisi stabil kur

Otomotiv sektörünün temennisi kur dalgalanmalarının olmaması. Sektör temsilcilerinden Nissan Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç ve Peugeot Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, kurun stabil olmasını talep ediyor.

Anaç ve Akın, böyle bir ortamda daha iyi, daha uygun fiyatlandırma yapılacağı görüşünde. 

İstanbul Autoshow 2015’te yerini alan otomotiv şirketleri, yeni ürünlerini tanıtıyor. TÜYAP’ta devam eden fuara 45 marka 500 model ile katılıyor. Fuarda yer alan sektörün önde gelen isimleri, 2015’i satışlar adına olumlu görüyor ancak dolarda ve Euro’da oynamaların olmamasını diliyor.

İstanbul Autoshow’da Qashqai, Juke, X-traıl marka taşıtlarını tanıtan; ürünleri ilgi gören Nissan’ın Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, sektörün bu seneye iyi başladığını ve satışlarını arttırdığını dile getiriyor. Anaç, şu an dinamik olan sektörün 6. aydan itibaren durgunluğa girebileceği tahmininde bulunuyor ve “Bu dönemde faizlerde yukarı yönlü kıpırdanma olabilir, bu talebi bir miktar sınırlar.” diyor.

Kura duyarlı olduklarını anlatan İbrahim Anaç, şöyle devam ediyor:

“Çünkü ithal ettiğimiz ürünler var. Ürünlerin fiyatlandırılmasında kuru dikkate almalıyız. Tabii şu ana dek sektörde ciddi fiyat artışları olmadı ama kur daha yukarı yönlü giderse fiyat artışlarını beklemek mümkün.Tabii otomotiv sektörü için kurun seviyesi değil kurun stabil olması önemli. Çünkü buna bağlı olarak fiyatlandırmayı yapıyoruz. İyi fiyatlandırma ile de ileriye dönük projeksiyonlar daha başarılı oluyor.”


Fuarda 3008 ve 5008 modellerini tüketiciler ile buluşturan Peugeot’un Pazarlama Direktörü Mehmet Akın da kurda dalgalanmalara sektörün adapte olabildiğini belirtiyor. Ekonominin, kurun stabil halinin her şeyin önünde olduğunu vurgulayan Akın, “Umarız ekonomi ve kur için stabil bir dönemden geçeriz. O zaman bunun olumlu etkilerini görürüz.” ifadelerini kullanıyor.

Akın, 2015’e sektörün olumlu başladığını, senenin parlak geçeceğini sözlerine ekliyor.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.