Otomobilinizi mimiklerinizle kontrol edebileceksiniz

Otomobilinizi mimiklerinizle kontrol edebileceksiniz

Otomobil firmaları, sürücülerin multimedya ve klima gibi üniteleri el hareketiyle kontrol edebilmelerini sağlayabilecek bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu 3 boyutlu özel tanıma teknolojisini destekleyen otomobiller önümüzdeki yıl trafiğe çık

Çoğu kişi kullandığı otomobilde manuel vites ve butonlu kontrol üniteleri gibi klasikleşmiş sistemleri tercih ederken Audi, BMW, Ford ve Mercedes gibi üreticiler sürüş konforunu daha da geliştirmenin yolunu arıyorlar. Mesela artık müzik sesini yükseltmek için elinizi kaldırmak, klimanın ısısını değiştirmek için ise bileğinizi çevirmek yeterli olacak. Ancak bu sistemi kontrol edebilmek için dar bir alanda çalışan sensörler ilk başlangıçta biraz sorun olabilir. Bu sistemin en büyük özelliği ise uygulamaya geçtikten sonra sürücüler mp3'lerini kontrol etmek için, mesajlarını dinlemek için  veya GPS'i kontrol etmek gözlerini yoldan ayırmak zorunda kalmayacaklar.
 
Sistemi geliştiren SoftKinetic firmasının Pazarlama Kurulu Başkanı Eric Krzeslo, bunu ilk olarak hangi firmanın piyasaya çıkaracağını belirtmedi, ancak ilk mimik hareketleriyle çalışan otomobilin önümüzdeki yıl yollarda olacağının müjdesini verdi.
 
Bu sistemi kullanacak ilk muhtemel otomobiller Mercedes S-Class, Maybach, Audi A8, son bir kaç yıldır bu teknoloji üzerinde çalışan BMW olabileceği tahmin ediliyor.
 
Audi ve Mercedes firmaları mimik hareketleriyle çalışan prototiplerini daha önce CES 2012 fuarında tanıtmıştı. Ford'un ise Intel ile birlikte geliştirdiği otomobilin içerisinde kameralarla sensörleri birleştiren bir R&D programı mevcut. Hyundai'nin ise hali hazırda çalışan bir konsepti bulunuyor.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.