Otomobilde yurtiçi satışlar düşüyor, ihracat artıyor

Otomobilde yurtiçi satışlar düşüyor, ihracat artıyor

Yurtiçinde otomobil satışları artan vergiler ve faizlerin etkisiyle düşerken, üreticilerin Avrupa ülkelerine olan ihracatı artıyor.

Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) genel kurul toplantısı dün yapıldı. Bu toplantıda konuşan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, Avrupa ülkelerinde ekonomik toparlanmaya bağlı olarak otomotiv ihracatının ilk iki ayda arttığını ifade etti. Sabuncu, ihracattaki bu artışın yılın tamamına yansıması durumunda sektörün 2014 yılında 22-23 milyar dolar ihracat rakamına ulaşabileceklerini söyledi. Türk otomotiv sektörünün en büyük ihracat pazarının Avrupa Birliği ülkeleri olduğunu belirten Sabuncu, “İhracatın ilk iki ayda yüzde 5 artarak 3,42 milyar dolar gerçekleştiği görülmekte. Yüzde 5 büyüme rakamı devam ettiği takdirde 2014 yılında 22-23 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşabiliriz.” dedi. Otomotiv sektörü 2013 yılı ihracatı 21,3 milyar dolar idi.

    Genel kurulda OSD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Kudret Önen yeniden seçildi. Cari açığı düşürme tedbirlerinin en çok kendi sektörlerini vurduğunu belirten Önen, “Yılın ilk iki ayında sektörde ciddi daralma yaşandı. Hatta mart ayında da daralma devam ediyor.” dedi. Üretimin Marmara Bölgesi’nde yoğunlaştığına dikkat çeken Önen, burada da nakliye kapasitesinin artırılması gerektiğini “1 milyonun üzerine çıktığımızda üretimimizi ihraç edemeyeceğiz.” ifadeleriyle anlattı.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.