Otobüste kemer, elektrikli bisiklette kask mecburi

Otobüste kemer, elektrikli bisiklette kask mecburi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri yayınladığı genelge ile tüm birimlerine iletti.

Buna göre artık asker, polis, güvenlik görevlileri ile ambulans şoförlerine de emniyet kemeri takma zorunluluğu getirildi. Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan sürücülerin ehliyetine 5 yıl el konulurken, 2 yılda hapis cezasına çarptırılacak.

ELEKTRİKLİ BİSİKLETE
Şubat ayıda yürürlüğe giren yönetmenliğin hatırlatıldığı genelgede, yolcu taşımacılığı yapan otobüslerden, 01.08.1998 ve 19.02.2009 tarihleri arasında üretilmiş olan otobüslerin belirli koltuklarında, 2009 tarihinden sonra üretilen otobüslerin ise tüm koltuklarında emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılması zorunlu hale getirildiği vurgulandı. Bundan sonra elektrikli bisiklet sürücüleri, koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcularına ise koruma başlığı takma zorundalar.

65 yaş üstüne kartsız ulaşım
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye genelinde 65 yaş üstündekilerin şehir içinde ücretsiz seyahat hakkından faydalanabilmesi için nüfus cüzdanlarını göstermelerinin yeterli olacağını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.