Otobüs biletinin yarı fiyatına otomobil keyfi

Otobüs biletinin yarı fiyatına otomobil keyfi

Akıllı telefonlara indirilen uygulamalarla, bir şehirden başka bir şehre otomobiliyle tek giden sürücüler yeni bir sistem getirdiler.

Bir şehirden başka şehre tek başına gidecek sürücüler, akıllı telefon uygulamalarına ister ilan vererek isterse verilen ilanlara yanıt vererek, aracına yolcu alabiliyor. Yakıt masrafına ortak olan yolcu ise otobüs ya da uçak biletinin yarı fiyatına otomobil konforuyla yolculuk edebiliyor.
 
AKILLI TELEFONLA İRTİBAT
 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son aylarda kullanımı hızla artan akıllı telefon uygulamaları sayesinde gitmek istediği yere tek gitmek istemeyen sürücülerle, daha ucuza seyahat etmek isteyenler bir araya geliyor. Bir şehirden başka bir şehre tek başına gidecek olan sürücüler, bu uygulamalara gideceği yeri, saati, kaç yolcu alacağı ve kaç liraya götürebileceği yönünde ilan verebiliyor.
 
OTOBÜS BİLETİ FİYATININ YARISINA
 
Aynı şekilde, bir şehre yolculuk edecek yolcularda bu uygulamaya, gitmek istediği şehri, kendi yaşını, cinsiyetini ve en fazla kaç para verebileceğiyle ilgili ilan verebiliyor. Sürücüler ve yolcular, bu ilanlara bakarak kendilerine uygun sürücü ve yolcuyu seçebiliyor ve verilen saatte buluşup, birlikte yolculuk edebiliyor.
 
Bu uygulamalar sayesinde araç sahipleri hem tek başına yolculuk etmemiş hem de yakıt masrafını yarıya düşürmüş olurken, yolcular otobüs bileti fiyatının en az yarı fiyatına otomobil konforuyla seyahat edebilme şansı buluyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.