ÖSYM, YGS sorularının yüzde 20'sini yayınladı

ÖSYM, YGS sorularının yüzde 20'sini yayınladı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM), üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması olan YGS sınavı test sorularının tamamından rastgele seçilen sorulardan yüzde 20’sini kamuoyuna duyurdu.

Selçuk Kapuci'nin haberi

ÖSYM, duyuru metninde yaptığı bilgilendirmede ise soruların "adayların sorulara verdikleri cevapları izlemesini ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek.." amacıyla açıklandığını bildirdi.

ÖSYM'ce yapılan açıklamada 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 33'üncü maddesi ile 53'üncü maddesi uyarınça, uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, "her adaya farklı soru kitapçığı” uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla, test sorularının tamamından rastgele seçilen soruların yüzde 20’sinin adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açıldığı aktarıldı.

BASIN YAYIN KURULUŞLARI TEMEL SORU KİTAPÇIIĞNI YAYINLAYABİLECEK

Açıklamaya göre; ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanan “Temel Soru Kitapçığı” basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM’de saklı kalmak kaydıyla, her hangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecek.

GİZLİ SORU YAYIMI İÇİN YASAL İŞLEMLER YAPILACAK

“Temel Soru Kitapçığı” adı altında ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve ÖSYM merkezine ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Sınav sorularının yüzde 20’sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan “Temel Soru Kitapçığına” şu bağlantıdan erişilebilebilir:

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/YGS/YGS_2014_INTERNET.pdf

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.