ÖSYM 9 Uzman Yardımcısı Alacak

ÖSYM 9 Uzman Yardımcısı Alacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 9 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı alacak.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 9 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı alacak. Başvurular 24 Haziran'da sona erecek.

Resmi Gazete yayımlanan ilana göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nda çalıştırılmak üzere toplam 9 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı alınacak. Sınava tarih, hukuk ve Türkçe bölümlerinden mezun olan 2, Almanca, fizik ve ilahiyat bölümlerinden ise 1'er kişi alınacak. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınav 13 Haziran 2014 Pazar günü Ankara'da yapılacak. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; ÖSYM Başkanlığının internet sayfasında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

-YÜZDE 30 KLASİK USULDE SORU SORULARAK YAZILI SINAV YAPILACAK-

Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde 2012 veya 2013 yılı KPSS Lisans puanları esas alınmak suretiyle en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacak. En yüksek puan alan adaydan başlanarak ilan edilen kadro sayısının 20 katı kadar aday yazılı sınava davet edilecek.

2012 veya 2013 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, 100 puan üzerinden 75 ve daha yüksek puan alarak başarılı olan adaylardan, Kurumumuzdan görev talebinde bulunacaklar, bu ilanın Resmi Gazete'de yayımladığı tarihten başlamak üzere 24 Haziran 2014 tarihine kadar, Başkanlığın personelalim.osym.gov.tr internet adresinde yer alan Başvuru Formu doldurularak internet ortamında müracaat edecekler.

Yazılı sınava girecek adaylara 100 tam puan üzerinden olmak üzere öğrenim alanları itibarıyla ilgili konulardan yüzde 70 test ve yüzde 30 klasik usulde soru sorularak yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınav sonuçları, Başkanlığın www.osym.gov.tr internet sayfasında sınav tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde duyurulacak.

-GİRİŞ SINAVI SONUÇLARI BAŞKANLIĞIN İNTERNET SAYFASINDA DUYURULACAK-

Giriş sınavı sonuçları, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asıl, sınav duyurusunda belirtilen Uzman Yardımcısı kadro sayısının yarısı kadar aday ise yedek olarak tespit edilecek. Giriş sınavı sonuçları Başkanlığın internet sayfasında duyurulacak. Ayrıca asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sınav sonucu bildirilecek.

Adaylar, sınav sonuçlarının duyurulmasından itibaren yedi gün içinde yazılı olarak Komisyona itiraz edebilecek. İtirazlar, Komisyonca en fazla yedi gün içinde incelenerek karara bağlanacak. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilecek.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.