ÖSO durumu olmayan ailelere yemek dağıtıyor

ÖSO durumu olmayan ailelere yemek dağıtıyor

Halep'te çatışmalara rağmen bölgeyi terk etmeyen aileler, Özgür Suriye Ordusu birliklerinin verdiği yemeklerle karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep'te, eski mahallede yaşanan çatışmalara rağmen bölgeyi terk etmeyen aileler, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin verdiği yemeklerle karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Çatışmaların 200 metre mesafede Halep Kalesi ve çevresinde yoğun şekilde devam etmesine rağmen bölgede evlerini terk etmeyen aileler, ÖSO'nun karavanasından çıkan yemeklerden bir kap yemek almak için cephe hattına geliyor.

Eski Halep bölgesindeki Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Ramazan Ebu Bekir, AA muhabirine, kendileri için hazırlanan yemekten bölgeyi terk etmeyen ve maddi durumu olmayan ailelere de dağıttıklarını söyledi.

Yemeğin geldiği öğle saatlerinde, bölgeyi terk etmeyen ailelerin çocuklarına, yanlarında getirdikleri kaplarla yemek dağıttıklarını belirten ÖSO komutanı, "Her gün iki çeşit yemek yapıyoruz. Bu yemeklerden hem biz yiyoruz hem de bölge haklına dağıtıyoruz " dedi.

Bölgede durumu iyi olmayan ve evlerini terk etmek istemeyen ailelere her türlü yardım da bulunduklarını ifade eden Ebu Bekir, "Bölge halkıyla iç içe yaşıyoruz. Elimizden geldiğince onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Burada günlük 60-70 aileye yemek dağıtıyoruz" diye konuştu.

"Halep'te en güvenli yer eski mahalle"

Eski Halep bölgesinin çatışma hattı olduğu için rejim birliklerinin bölgeye, varil bombaları ve uçaklarla saldırmadığını söyleyen Ebu Bekir, şunları kaydetti:

"ÖSO ile Esed güçleri, tarihi Halep Kalesi ile çevresindeki eski mahallede zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Rejim güçleri genellikle cephe hattına varil bombasıyla saldırmıyor. Çünkü varil bombaları 16 bin fit yükseklikten atılıyor. Atılan varil bombaları genellikle hedefini bulmuyor. Esed güçleri de bu korkudan dolayı bu bölgeye varil bombasıyla saldırmıyor ve bu nedenle bölge cephe hattında olması nedeniyle güvende."

Halep'te muhaliflerin denetiminde olan eski mahalle haricinde tüm bölgelerin "varil bombası" saldırısına maruz kaldığını belirten Ebu Bekir, "Halk burada diğer bölgelere göre kendini daha güvende hissediyor" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.