Osmanlı'lara Risale-i Nur'u tanıtan Yunus Suluoğlu vefat etti

Osmanlı'lara Risale-i Nur'u tanıtan Yunus Suluoğlu vefat etti

Erzurumlu Nur talebesi Yunus Suluoğlu vefat etti.

Risale Haber - Haber Merkezi

Erzurumlu Nur talebesi Yunus Suluoğlu 11 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdiği bypass ameliyatı esnasında gelişen bir komplikasyon nedeniyle vefat etti.

Risale-i Nur'la lise yıllarında tanışan Suluoğlu çevresi ve dava arkadaşları tarafından fedakar bir Nur talebesi olarak tanınıyordu. Ankara'da ODTÜ'de ve Konya'da Selçuk Üniversitesinde okuduğu  öğrencilik yıllarında üst düzey bürokratlara Risale-i Nur'ları tanıtmış, bunu hayatının gayesi edinmişti. Ankara'da mecliste danışmanlık hizmeti verdiği dönemlerde bakanlara Risale-i Nur'u tanıtmıştır. 

Ticarete atıldığı dönemde de Erzurum Üniversitesi'nin efsane rektörü Prof. Kemal Bıyıkoğlu'ndan Turizm Derneği başkanı eski senatör Fevzi Halıcı'ya kadar geniş bir siyasi ve sosyal dairede Risale-i Nur hizmetinde bulunan Yunus Suluoğlu, daha sonra İstanbul'da Milli Müzeler dairesinde mihmandar olarak çalışırken de özellikle Osmanlı soyundan gelenlerle irtibat kurmuş ve onlara Risale-i Nur'u tanıtmıştır.

3260_1140439265112_6062112_n.jpg
 Yunus Suluoğlu Osmanlı hanedanından Burhaneddin Osmanoğlu ile birlikte 

CENAZESİ YARIN

Yakınları tarafından verilen bilgiye göre Yunus Suluoğlu'nun cenazesinin yarın (13 Eylül Pazar günü) Erzurum Solakzade Camii'nden kaldırılacak ve Erzurum Asri mezarlığına defnedilecek.

---
1957 doğumlu olan Yunus Suluoğlu ODTÜ ve Selçuk Üniversite'lerinde okumuştu. 1979 - 1990 seneleri arasında Konya'da esnaflık yapan Suluoğlu; 1990 senesinden itibaren Milli Saraylar Bünyesinde, Dolmabahçe Sarayı'nda mihmandarlık yapmış 2010 senesinde de buradan emekli olmuştu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum