Osmaniye'de de herkes O’nu okuyor

Osmaniye'de de herkes O’nu okuyor

Türkiye genelinde düzenlenen ‘Herkes O’nu (sav) Okuyor’ adlı ödüllü kitap okuma yarışmasının kayıtları Osmaniye’de de başladı.

Yarışma bilgi veren Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Başkaya, geçen yıl yaptıkları ‘Osmaniye O’nu Okuyor’ yarışmasına 25 bin kişinin katıldığını hatırlattı. Bu güzelliği bu yıl da yaşatabilmek için Peygamber Yolu Derneği ile yaptıkları protokol gereği kentte de ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasının yapılacağını dile getiren Başkaya, insanların Hz. Peygamber’e her dönemden daha fazla muhtaç olunduğunu belirtti.

Hazreti Peygamber’in dünyaya teşrif ettiği dönemde insanlığın cahillikte en ileri düzeye geldiğini hatırlatan Yusuf Başkaya, “Toplum kan davalarıyla, çarpık aile ilişkileriyle yaşıyordu. Hazreti Peygamber (sav), 23 sene gibi kısa bir süre içinde o çarpık toplumu kardeşlik toplumuna çevirmişti. Günümüzde ne yazık ki dünya materyalist bir zihniyete bürünmüş ve Nebiler Nebisi (sav)’in dünyaya miras bıraktığı kurtuluş reçetesinden uzaklaşılmış, bunun sonucunda da dünya huzursuzlukların hat sayfaya ulaştığı bir mekan haline gelmiştir. Biz Hz. Peygamber’e her dönemden daha fazla muhtacız. O’nu insanlara yeterince tanıtmış, sevdirmiş olsaydık, çok daha yaşanılabilir dünyamız olacaktı. İnsanların ihtiyaç duyduğu cevapların, içinden çıkamadığı buhranların çıkış yollarının Peygamberimizde olduğunu gösteremedik. İnsanları tanımanın yolu onlarla hem dem olmaktan geçtiği bilindiğinden, Peygamber ikliminin oluşturulmasına faydalı olacağını düşündüğümüz için Herkes O’nu Okuyor adlı yarışmamızı başlattık.” diye konuştu.

Yarışmaya başvuruların www.herkesonuokuyor.com internet adresinden yapıldığını belirten Dernek Başkanı Başkaya, “Yarışmamız; yetişkinler, lise öğrencileri ve ortaokul öğrencileri olmak üzere üç kategoride yapılacaktır. Osmaniye’de yapılacak sınavda her kategoriden ilk üçe girenler Gaziantep’te bölge sınavına katılacak. Bölge sınavında dereceye girenler İstanbul’da ödül töreninde ödüllerini alacak. Yarışmaya başvurular 24 Mart tarihinde son bulacak. Sınavlar 31 Mart ile 12 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 17 Nisan tarihinde de ilimizde ödül töreni ve Kutlu Doğum programı yapılacaktır. 19 Nisan tarihinde ise ilk üçe girenler Gaziantep’te bölge sınavına girecek ve başarılı olanlar 20 Nisan’da İstanbul’daki ödül töreninde hediyelerini alacak.” şeklinde konuştu.

Yarışmayanın ortaokul kategorisi için Rahime Kaya’nın Efendiler Efendisi Hz. Muhammed, liseliler için Reşit Haylamaz’ın Efendimiz, yetişkinler kategorisi için de M. Fethullah Gülen’in Sonsuz Nur adlı kitaplarından sınava tabi tutulacakları bildirildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.