Ortodoks Lider: Avrupa 30, Rusya 50 yıl sonra Müslüman olacak

Ortodoks Lider: Avrupa 30, Rusya 50 yıl sonra Müslüman olacak

Rusya'da Ortodoks'ların lideri Dmitri Smirnov, Avrupa için 30 yıl, Rusya için ise 50 yıl sonra Müslüman fethi öngörüyor. Müslüman Nüfusun ve din değiştirenlerin oranı göz önüne alındığında, Smirnov'un sözleri bir ütopya değil....

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Rusya'da Ortodoksların dini liderlerinden Dmitri Smirnov'un sözleri ve uyarıları, Rusya ve Avrupa gündemine düştü.

Ortodoks Kilisesinin Aile'den sorumlu bölümüne liderlik eden Smirnov, 'Hristiyan Medeniyetinin çökmesine az kaldı' sözleri ile başladığı konuşması Rusya ve Avrupa medyasında yankılanıyor. Smirnov, Hristiyan dünyasını İslam'ın yükselişine karşı uyarıyor. Müslüman gençlerin Hristiyanların aksine dinlerine daha bağlı olduğunun altını çizen Smirnov'un sözleri yer yer İslama olumsuz bakışı nedeniyle aşırıya kaçsa da, Avrupa'da İslam'ın yükselişine dair önemli analizler barındırıyor.

Smirnov Rusya'nın Soyuz TV kanalına verdiği demeçte; "Hristiyan Medeniyeti'nin çökmesine çok az bir zaman geldi. İslam'ın yükselişi bu şekilde devam ederse, Rusya 50, Avrupa ise 30 yıl sonra Hristiyandan çok Müslüman'a sahipliği yapacak" sözlerini sarf etti.

"Müslümanlar kıta Avrupa'sını çok zaman geçmeden ele geçirecekler. Nedeni ise Müslümanların dinlerini herşeyin önüne koyması" ifadelerini kullandı.

cbn'in haberine göre Müslümanların Avrupa'da çoğalması Katolik ve Ortodoks'ları bir konuda birleştirmiş gibi görünüyor. Smirnov'un sözleri İslam düşmanlığı üzerine mi, yoksa gerçekten 30 yıl sonra Avrupa İslam coğrafyası mı olacak, bunu zaman gösterecek.

Kaynak: Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum