Ortaöğretim ve Önlisans KPSS sınav giriş yerleri belli oldu!

Ortaöğretim ve Önlisans KPSS sınav giriş yerleri belli oldu!

KPSS sınav giriş yerleri belli oldu. ÖSYM Ortaöğretim ve Önlisans KPSS sınav giriş yerlerini adayların erişimine açtı. Sınava girecek adaylar ÖSYM AİS'ten KPSS sınav giriş yerlerini öğrenebilecekler.

KPSS sınav giriş yerleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Aday İşlemleri Sisteminde paylaşıldı. KPSS önlisans ve ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınav ile bu seviyede yer alan adaylar devlet kadrolarına yerleştirilebilmek için yeterli bir puan almaya çalışacaklar. Yaz döneminde lisans mezunu adaylar için gerçekleştirilen KPSS'nin sonrasında ortaöğretim ve önlisans KPSS beklenmeye başlamıştı. Yaz ile birlikte tamamlanan başvuru sürecinde sınava giriş başvurusunu yapan adaylar, Ekim ayında yapılacak KPSS önlisans ve ortaöğretim düzeyi sınavına girebilecekler. Bu süreçte başvuru yapmayan adaylar ise sınava kesinlikle giremeyecekler. KPSS sınav giriş yerleri merakla bekleyen adayların erişimlerine açılınca, uzun süredir beklemekte olan adaylar KPSS sınav giriş yerlerini öğrenme fırsatı buldular. KPSS sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından açıklanan Sınav Belgelerinden öğrenilebiliyor. Bu haberimizin devamında KPSS sınav giriş yerleri ve KPSS önlisans ne zaman gibi aklınıza takılan, yanıt aradığınız soruların yanıtlarını öğrenebilirsiniz.

KPSS sınav giriş yerinizi sorgulamak için tıklayın

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

KPSS sınav giriş yerleri açıklandı. Adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne (ÖSYM AİS) giriş yaparak nerede sınava gireceklerini öğrenebilecekler. Daha önce dediğimiz gibi, bu sınava başvuru döneminde başvurularını tam olarak yapan ve sınav ödemesini gerçekleştiren adaylar girebilecekler. Eğer sınava girecekseniz KPSS sınav giriş yerlerinizi öğrenmeniz önemli; çünkü belirlenen yerden farklı bir yerde sınava girmeniz mümkün değil. KPSS sınav giriş yerinizi öğrenmek istediğinizde; T.C. Kimlik Numaranız ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapın. Ardından güncel işlemler arasında yer alan KPSS sınav giriş belgesi görüntülemeye tıklayın ve belgenizin bir çıktısını alın. Bildiğiniz üzere bu belge yanında bulunmayan adaylar da kesinlikle sınava alınmamaktadır.

KPSS ÖNLİSANS NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS önlisans ve ortaöğretim düzeyi için belirlenen tarih 16 Ekim 2016 Pazar. Aslında daha önce bir tarihte yapılması planlanan KPSS önlisans ve ortaöğretim düzeyi sınavı 15 Temmuz kalkışmasının ardından değiştirildi. Pek çok kurumda yapılan operasyonlar nedeniyle son olarak bu tarihte karar kılındı.

KPSS'den alınan puan adaylar tarafından iki yıl boyunca kullanılabiliyor. İki yıl içerisinde açılan alımlarda bu sınavdan alınan puan ile başvuru yapılabilecek. Bu noktada şöyle bir durum söz konusu; istenilen KPSS puanları kurumdan kuruma değişkenlik gösterebilmektedir. Yani bir kurum 70 puanla alım yaparken, diğer bir kurum için 80 puan istenebilir. Ayrıca kurumdan kuruma istenilen puan türü de değişebilmektedir.

Mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.