Ortalama İnsan Ömrü uzayabilir

Ortalama İnsan Ömrü uzayabilir

Kök hücre tedavisi ve kanser alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Melih Acar, kanser dâhil pek çok hastalığın tedavisinde çığır açacak gelişmeler olduğunun altını çizdi, önümüzdeki yıllarda insan ömrünün 100 yaşına kadar uzayabileceğini söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından yapılan 4. Uluslararası İlaç Geliştirme Kongresine kök hücre tedavisi ve kanser alanında yaptığı çalışmalarıyla katılan Prof. Dr. Melih Acar, kök hücre ve kanser alanında önemli gelişmeler olduğunu belirtti.

HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ KANSERDEN ÖLÜYOR

Kanser gibi çok sayıda hastalığın tedavisinde çığır açacak gelişmeler olduğunun altını çizen Dr. Acar, “Birçok insan yaşlandığında iki temel problemle karşılaşıyor. İlki kanser, her beş kişiden biri kanserden vefat ediyor. Diğeri da kalp ve damar hastalıkları. Eğer biz insanların bu hastalıklara yakalanmasını engelleyebilirsek insanların ömürlerini de uzatmış oluruz. Yeni nesil ilaçlar bu hastalıklara karşı çok etkili olmaya başladı” dedi.

“5-10 SENE SONRA KANSERDE ÇOK BÜYÜK GELİŞMELER OLACAK“

“Gelişen biyoteknolojiyle yolun sonundaki ışık gözüktü diyebiliriz” diye konuşan Dr. Acar, şöyle devam etti:“Daha önce kansere karşı kullanılan ve insana çok zarar veren tedavilerin dışında şu anda ilk defa modern biyoteknolojik ilaçlar piyasaya çıkmakta. Henüz bütün kanserler için bu ilaçlar geçerli değil ama yolun başında olmamıza rağmen o kadar büyük etkilerini gördük ki zamanın da tedavisi mümkün olmayan kanserli hastaların şu an tedavisi mümkün hale geldi. Günümüzde böyleyse bundan 5-10 sene sonra kanser konusunda çok büyük gelişmelerin olacağını söyleyebilirim. Kök hücre kullanımı da yaygınlaştı. Eskiden emiriyonik kök hücresi elde etmek büyük sorundu. Şimdi bu sorun çözülmüş durumda. Artık kişinin kendisinden aldığımız hücreleri kullanarak o hücrelerde değişik doku ve organların üretimi için bir umut doğdu.”

“GENETİK HASTALIKLARI BİLE TEDAVİ ETME İMKÂNIMIZ VAR”

Genetik hastalıklarda da tedavi şansının arttığını belirten Acar, “Genetik olarak kişiden aldığımız herhangi bir hücreyi yeni teknolojilerle içindeki mutasyonları düzeltip genetik hastalıkları bile tedavi etme imkânımız doğdu. Tabi bu çalışmalar henüz başlangıç seviyesinde olan çalışmalar. Önümüzdeki yıllarda çok büyük gelişmeler olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 

NTV

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.