Ortaköy O'nu (sas) okuyor

Ortaköy O'nu (sas) okuyor

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde Ortaköy ve Çevresi Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (OR-ÇEV-DER), 'Herkes O'nu Okuyor Projesi'ni tanıttı.

Araştırmacı yazar Ömer Çetinkaya’nın konuşmacı olarak davet edildiği program, Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük, öğrenciler, veliler ve vatandaşların katılımı ile Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Dernek Başkanı Ramazan Sağlam, "'Herkes O'nu Okuyor Projesi' Türkiye geneli, hatta dünyada da uygulanmaya çalışılan bir kitap okuma, Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sas) daha iyi anlama ve tanıma temalı bir projedir. Ortaköyümüzde de projeye başvuran 7’den 70’e çok sayıda vatandaşımız var. Kaybedeni olmayacak yarışma sonunda herkes Peygamber Efendimiz'i (sas) tanıma fırsatı bulacak." dedi.

İlahiyatçı Yazar Ömer Çetinkaya da Peygamberimiz'in (sas) hayatından anekdotlar anlattığı programda, “Efendimiz (sas) sadece Arap yarımadasına değil tüm insanlığa gönderilmiş bir peygamberdir. Dolayısıyla O’nun (sas) okunması, anlaşılması, hayatının hayatımıza tatbik edilmesi ve insanlığa anlatılması lazım.” diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.