Ortadoğu’ya Selahaddin Eyyubi lazım

Ortadoğu’ya Selahaddin Eyyubi lazım

Turuncu Dergisi tarafından Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen ‘Ortadoğu’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci- Yazar Aslan Değirmenci, Ortadoğu’nun kurtuluşunun yeni Selahaddin Eyyubi’lerden geçtiğini söyledi.

Risale Haber - Haber Merkezi

Değirmenci, “Ortadoğu Selahaddin Eyyubi gibi bir lider bekliyor. Bu liderliğin işareti Türkiye’den bugün yavaş yavaş doğuyor. Bu doğan güneş dilerim tüm Dünya’yı aydınlatır ve çocuklarımız daha fazla emperyal oyunlara kurban verilmez” dedi.

BEŞLİ ÇETE BM

Konuşmasında Birleşmiş Milletler Örgütü’nü eleştiren Değirmenci, “BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi olan ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin’i görüyoruz. ABD Ortadoğu’da taş üstünde taş bırakmadı, İngiltere haritalar ile Müslümanlar arasına setler ördü, Rusya Doğu Avrupa’yı kan gölüne dönüştürdü, Çin halen Uygurlu Müslümanları sistematik bir şekilde yok etmeye çalışıyor, Fransa nerede bir yer altı zenginliği varsa sömürmek için harekete geçiyor. Kısacası kanlı beşli… Beşinin de yaptığı aynı. Başka bir devletin toprağının üzerinde o milletin rızası olmadan egemenlik yarışına giren bu beşli, BM çatısı altında söz de barış için bir arada” dedi.

MUHALEFETİN BİRLEŞTİĞİ TEK KONU!

“Müslümanlar halen neden BM’den neden medet umuyor?” diye soran Değirmenci, “Diktatör rejimlerde BM gibi emperyalizmden besleniyor da ondan. Sivil siyaset gelişmemiş, özgürlükler önemsenmemiş ve sürekli baskı altında olan halk gerçeği bir türlü görememiş. Tam bir direniş ve uyanış başladığında ise Batı eliyle katliamlar halkların yok oluşuna neden olmuş. Direnç kırılmış uyanış başka bahara ertelenmiş. Kala kala bir tek Türkiye kalmış. Ondandır ki BM’ye iktidardan muhalefete kadar tepki var. Evet neredeyse siyasi partilerimizin anlaştığı tek konu BM’nin güvenilemez olduğu. Ondandır Başbakan Erdoğan adeta feryat ediyor. Dışişleri Bakanı Davutoğlu BM’nin çifte standartlarının haykırıyor. Muhalefet partileri de aynı seviye de olmasa bile BM’yi yüksek sesle kınayabiliyor. Ama yetmiyor… Çünkü bu coğrafya Türkiye’den ibaret değil. Müslümanlar uyanmadıkça vahşetin boyutu artıyor, Ümmet ayağa kalkamadıkça soykırımlar gerçekleşiyor. Ve sessizce çocuklarımız emperyalist oyunlara kurban ediliyor, diktatörlerin zulümleri altında şehit oluyorlar. Sonra manşetlerde sadece Batı tartışılıyor, BM eleştiriliyor ancak işbirlikçi Ortadoğu liderlerinin tutumu halkların tepkisizliği ve sorumluluk almayan İslam ülkeleri göz ardı ediliyor. Bu değil. Bu olmamalı. İslam coğrafyası bu acıyı daha fazla yaşamamalı” şeklinde konuştu.

UTANMADAN MAVİ MARMARA AKTİVİSTLERİNİ ELEŞTİRİYORLAR

Filistin’de zulmün devam ettiğini vurgulayan Değirmenci, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yüreğimizdeki en ağır acı. Hançer sırtımızda ama söküp atamıyoruz. Hatta hançeri sırtımızdan çıkarmak için canlarını feda eden Mavi Marmara şehitlerini eleştiriyoruz. Bu nasıl bir utanç? Ambargo altında inleyen çocuklarımızın acılarını yüreğinde paylaşanları onlara bir dilim ekmek, bir meyve suyu hatta oyuncak götüren aktivistleri nasıl suçlarız? Bu hangi kitapta var. Onlar kocaman yüreklilerdi ve dünyanın düzenini değiştirmek için yola çıkmışlardı. Ve o yolda şehit oldular. Onların şanlı yolculuğunu bile anlayamayacak kadar vicdansızlar var. Bunu da düşünelim. Düşünelim. Unutmayalım! Ümmetin özgürlüğü Kudüs’ten geçer. Ama ümmet derin bir sessizlik içinde, Kudüs ise Yahudileştirilmeye çalışılıyor. Emperyalizm ise sessizlikten faydalanıp İslam coğrafyasının her karışında kargaşalar meydana getiriyor. Olan en fazla çocuklarımıza oluyor. Oysa şimdi davaya sahip çıkma zamanı. Bu dava tek başına Filistin’in davası değil. Onlar zaten davayı iman bellemişler ve ellerinden geleni yapıyorlar. Ama Müslümanlar bir bütün olarak davaya sahip çıkmadıklarından Siyonizmin altında can çekişiyorlar. Olmamalı böyle. Ama oluyor işte. Bir yara kapanmadan üstelik yenisi açılıyor. İşte Suriye ve Mısır. Halen Irak’ta kanlı çatışmalar. Tamam cinayet şebekesi belli: Emperyalizm. Peki neden Ümmet oyunları bozmuyor. Bozacak gücümü yok. Var.  Bugün dünya nüfusunun yüzde 25’ini Müslümanlar oluşturuyor. Bundan daha güzel güç mü olur. Şimdi safları sıklaştırma zamanı.”

ORTADOĞU’YA SELAHADDİN EYYUBİ LAZIM

Ortadoğu’nun kurtuluşunun yeni Selahaddin Eyyubi’lerden geçtiğini vurgulayan Aslan Değirmenci, “Zulümler devam ediyor. Her gün içimiz yanıyor. Bu durum değişmeli ve inşallah da değişecek. Nasıl ki Selahaddin Eyyubi bunu başardı yeni Eyyubiler inşallah bize özgür Filistin’i müjdeleyecek. Ortadoğu Eyyubi gibi bir lider bekliyor. Bu liderliğin işareti Türkiye’den bugün yavaş yavaş doğuyor. Bu doğan güneş dilerim tüm Dünya’yı aydınlatır ve çocuklarımız daha fazla emperyal oyunlara kurban verilmez” dedi.