Ortadoğu'nun En Büyük Camisi Kandilde Doldu Taştı

Ortadoğu'nun En Büyük Camisi Kandilde Doldu Taştı

Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük camisi olan Adana Sabancı Merkez Camii, Berat Kandili nedeniyle düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve mevlit programında doldu taştı.

Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük camisi olan Adana Sabancı Merkez Camii, Berat Kandili nedeniyle düzenlenen Kur'an-ı Kerim ve mevlit programında doldu taştı.

Saat 20.00'de başlayan program öncesi vatandaşlar camiye akın etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katıldığı etkinlikte birçok kişi namaz kılacak yer dahi bulamadı. 20 bin kişilik kapasitesi bulunan cami hınca hınç doldu. Cami çıkışı İHA kameralarına konuşan vatandaşlar, Berat Kandili'nin kendileri için özel bir gün olduğunu ifade ederek, "Günahlarımızdan arınmak için, gelecek hayatımızda kalbimizde imanımızı bulundurmak için bol bol dua ediyoruz" dedi.

Müslümanlar arasında yaşanan savaşların bir an önce durması için dua ettiklerini belirten vatandaşlar, "Berat Kandili'nin bütün Müslüman alemine hayırlar getirmesini dilerim. Allah bütün İslam alemine huzur getirsin. Musul'da, Kerkük'te, Lübnan'da ve Suriye'deki bütün Müslüman kardeşlerimize dua etmemiz lazım. Savaşın bir an önce durmasını istiyoruz. Müslüman kardeşlerimiz inşallah bu savaşı sonlandırır" diye konuştu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.