Ortadoğu'nun elektrik direği Türkiye'den gidecek

Ortadoğu'nun elektrik direği Türkiye'den gidecek

Diyarbakır'da kurulacak aydınlatma ve enerji nakil hattı direk galvanizleme tesisi ile özellikle Ortadoğu ve komşu ülkelerdeki ihtiyacın bir kısmının karşılanması amaçlanıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Mina Galvaniz Taah. İnş. Elek. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. artan piyasa talepleri ve mevcut tesisin yetersiz kalmasından dolayı ek yatırım kararı aldı.
 
Şirket mevcut tesisin hemen yanında Poligon Aydınlatma Direkleri ve Enerji Nakil Hattı Direkleri Galvanizleme Tesisi kurmak için harekete geçti.
 
Tesiste, poligon aydınlatma direkleri ve enerji nakil hattı direkleri galvanize üretilerek piyasaya sunulması planlanıyor. Yapılacak üretimle özellikle Ortadoğu ve komşu ülkelerdeki ihtiyacın bir kısmının karşılanması amaçlanıyor.
 
Tesiste, yılda 48 bin ton poligonal aydınlatma direği, yuvarlak konik aydınlatma direği, dekoratif aydınlatma direği, projektör ve alan direği,  özel amaçlı direk, enerji nakil hattı boru direği, yol bariyer korugan direği, çelik konstrüksiyon direği üretilmesi öngörülüyor.
 
Günde 8 saat, yılda 300 gün faaliyet gösterilmesi hedeflenen tesiste, piyasa taleplerinin azalması ya da makine ekipmanların bakıma alınacağı dönemlerde üretimi kısmen durdurulması planlanıyor. Tesis genelinde 40 kişinin çalışması ve sayının ilerleyen dönemde artırılması düşünülüyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.