Ortadoğu’da İsrail fitnesi

Ortadoğu’da İsrail fitnesi

Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı ve Resmî Sözcüsü Tarık Sulo Cevizci, “İsrail, Ortadoğu’da kendisine bağımlı küçük devletler kurulmasını amaçlıyor” dedi.

Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı ve Resmi Sözcüsü Tarık Sulo Cevizci, İsrai’in Ortadoğu’da kendisine bağlı küçük devletler kurmak istediğini söyledi. Gediz Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu’nun düzenlediği, “Suriye Türkmenlerinin Dünü ve Yarını” konulu konferansta konuşan Cevizci, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye’de neler yaşandığını anlattı.  

Suriye’yi bölmek istiyorlar

Esad rejiminin, ülkedeki Türk varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve Türkiye ile bağları koparmak istediğini açıklayan Cevizci, şunları söyledi. “Suriye kuzeyde PYD bölgesi, batıda Esed kontrolündeki Nusayri bölgesi, ülkenin ortasında da Sünni Arap bölgesi olmak üzere üçe ayrılmak isteniyor. Yaşananların arkasında İsrail de var. İsrail, Ortadoğu’da kendisine bağımlı küçük devletler kurulmasını amaçlıyor. Türkiye ile Suriye’yi tamamen koparacak, bizi birbirimizden uzaklaştıracak bu planda tıkandıkları yer Bayırbucak’tı, bu yüzden Rusya ile oraya saldırıyorlar. Suriye’de 3.5 milyonluk nüfusuyla Araplardan sonra en çok nüfusa sahip olan Türkmenler sanki hiç yokmuş gibi davranılıyor. Uluslar arası platformlardaki çözüm toplantılarına bilinçli olarak çağrılmıyoruz.”

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.