Orta Afrika'ya acil yardım çağrısı

Orta Afrika'ya acil yardım çağrısı

Orta Afrika'da 2013 yılının Aralık ayından bu yana dini ve siyasi çok yönlü bir insanlık krizi yaşanıyor.

Risale Haber - Haber Merkezi

2 milyondan fazla insanın  yardıma ihtiyaç duyduğu Orta Afrika'da 1 milyondan fazla insan  evlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Yaşanan katliamlardan dolayı vatanlarını terk eden orta Afrikalılar ulaşabildikleri en yakın komşu ülkelerde mülteci durumuna düşüyorlar .  
Giderek artan şiddet olaylarında 1.000'den fazla insan  hayatını kaybetti.  İnsanlık krizinin yaşandığı Orta Afrika Cumhuriyeti'nde  vahşete ulaşan kıyımlar yapılıyor. Müslüman halka karşı başlatılan kin ve nefret senaryoları sonucu evlerini terk eden Müslümanlar Çad ve Kamerun gibi komşu ülkelere sığınarak hayatlarını kurtarmaya çalışıyorlar.

Sadakataşı Derneği acil yardım faaliyetleri kapsamında  çalışmalarını hızlandırdı. Orta Afrika'dan kaçan insanların tercih ettiği en yoğun yer olan Çad'a ekiplerini gönderdi. Bölgede dağıtımların yanı sıra ihtiyaç analizi de yapacak olan ekipler,  ilk etapta acil yardım malzemelerini  barınak için çadır ,bulaşıcı hastalıklar için tıbbi malzeme ve gıda olarak  açıkladı.

Sadakataşı Derneği aracılığıyla Orta Afrikalı Müslümanlara  yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için 0216 614 04 61 no'lu telefonu arayarak dernek genel merkezine ulaşabilirsiniz. Ayrıca ORTA AFRİKA yazıp 2989'a SMS göndererek 5 TL bağışta da bulunabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.