Orta Afrika'ya acil yardım

Orta Afrika'ya acil yardım

İnsanlık krizinin yaşandığı Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kıyımlar devem ediyor.

Risale Haber - Haber Merkezi

Kamerun ve Çad'a sığınan Orta Afrikalılar zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Çad'ın başkenti N'djemena'da kurulan 600 çadırlık çadır kentte 5000 mülteci bulunuyor. Afrika'nın fakir ülkelerinden olan Çad mülteciler için herhangi bir yardımda bulunamıyor.

Sadakataşı Derneği Orta Afrika için başlatmış olduğu acil yardım çağrısı kapsamında Çad'da bulunan mültecilere yardımları ulaştırdı. Yardım paketleri un,tuz,pirinç ve yağdan oluşuyor. Çadır kentte bulunan mültecilere bulaşıcı hastalıklar riski nedeniyle sinek ve haşere ısırmalarına karşı cibinlik (tül perde) dağıtımları da gerçekleştirildi. Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı 49 hisse adak, akika kurbanlarının kesimi ve dağıtımını yapan Sadakataşı Derneği görevlileri mültecilerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Dernek aynı zamanda kalıcı projeler kapsamında Çad'da başlatmış olduğu Kur'an Kursu projesinin arazi analizlerini gerçekleştirdi. Bölge halkının yoğun katlımı ile inşaatına başlanacak kursun temel atma töreni yapıldı.

Sadakataşı derneği aracılığıyla Orta Afrikalı Müslümanlara yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz. 0216 614 04 61 no'lu telefonu arayarak dernek genel merkezi bilgi alabilirsiniz. Ayrıca ORTA AFRİKA yazıp 2989'a SMS göndererek 5 TL bağışta da bulunabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.