Orta Afrikalı Müslümanlara Suudi'lerden yardım

Orta Afrikalı Müslümanlara Suudi'lerden yardım

Ülkesine dönmek zorunda kalan Çadlılar için Suudi Arabistan'daki yurttaşları 40 milyon dolar yardım yaptı. Bangui-Kamerun yolunda Hıristiyan kamyon şoförleri Müslümanların yardımına koşuyor

Suudi Arabistan'daki Çadlılar Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki şiddetten kaçıp ülkesine dönen yurttaşları için 40 bin dolar yardım yaptı.

Suudi Arabistan'daki Konsolos Yardımcısı İsmail İbrahim Mura ve Çad'ın başkenti N'Djamena'daki temsilcileri Alahu Şuku Abdulaye, Suudi Arabistan'daki Çadlılar adına Çad Sosyal Hareket, Aile ve Dayanışma Bakanlığı'na 40 bin Amerikan doları yardımı iletti.

Orta Afrika'daki şiddetten kaçarak ülkesine dönen Çadlılara yönelik para yardımı söz konusu bakanlığın Genel Sekreter Yardımcısı Mariam Ourdi tarafından alındı.

Öte yandan, bölgedeki AA muhabiri, ülkenin kuzeyindeki Yaolke kasabasından, şiddet eylemleri nedeniyle komşu Kamerun'a kaçan Kamerunlu Müslümanları ve Müslüman olmayanları taşıyan konvoyla yolculuk etti ve bazı kişilerle röportaj yaptı.

Onlarca Müslümanı başkent Bangui'den Kamerun'a taşıyan Kamerunlu Hıristiyan kamyon şoförü Adolphe, ''Bunlar insan ve katlediliyorlar. Keşke hepsini götürebilseydim'' ifadesini kullandı.
Baoro bölgesi yakınında Afrika Birliği'ne bağlı barış gücünün (MISCA) Ruandalı komutanı, konvoyun geceyi ormanda geçirmesini istediğinde bazı yolcular yemeklerini hazırladı, yiyecek bir şeyi olmayanlar ise diğerlerince misafir edilmeyi umdu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.