Orta Afrikalı müslümanlar katlediliyor

Orta Afrikalı müslümanlar katlediliyor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayan 350 bin Müslüman, Fransa ve denetimindeki Anti Balaka teröristleri tarafından soykırım tehdidi altında bekliyorlar. Tüm dünya bu etnik temizliği seyrediyor.

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Orta Afrika Cumhuriyetinde Hristiyan teröristler adeta Müslüman avına çıktı. Sokak ortasında Müslümanları parçalayarak vahşice katleden ve canlı olarak yakan canavarlara maalesef dur diyecek kimse yok. Fransız ve diğer barış gücü askerleri ülkedeki Müslümanlara yönelik yapılan sistematik katliam ve yağmalamalara göz yumuyor.

Saldırılara maruz kalan binlerce Müslüman, ülkeyi kara ve hava yoluyla terk ediyor. Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, son bir hafta içinde 2 bin 800 kişi ülkeden ayrılarak Çad'a, 3 bin 25 kişinin ise başka ülkelere göç ettiğini bildirdi. Müslümanların büyük bir kısmı evlerini terk edip kendilerince daha güvenli olan yerlere giderken Bangui Havaalanı etrafındaki kamplarda 100 bin 'den fazla mülteci olduğu biliniyor.

Askeri darbelerin sıkça yaşandığı Afrika ülkelerinden Orta Afrika Cumhuriyeti yaklaşık 5 milyon nüfusa sahip ve oldukça zengin uranyum yataklarına sahip olduğu için emperyalist Fransa bu ülkeyi işgal etmesi için darbeye zemin hazırladı.

Darbe sayesinde ülkeye bin 600 asker gönderen Fransa ilk iş olarak Uranyum sahalarını kontrol altına almak oldu. Oysa insanlar sokak ve caddelerde birbirini boğazlıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.