Orta Afrika'da şiddet tırmanıyor

Orta Afrika'da şiddet tırmanıyor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde insani yardım kuruluşları birçok saldırıya uğradı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde insani yardım kuruluşları ve çalışanları sene başından bu yana birçok saldırıya uğradı. Saldırılardan sonra Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, Orta Afrika Cumhuriyeti ve sınırındaki ülkelerdeki faaliyetlerinin büyük kısmını askıya aldı.

Yardım örgütünün faaliyetlerini askıya almasının bedelini yine sivillerin ödediği ülkede bazı sivil toplum kuruluşlarını ve çalışanlarını sene başından bu yana hedef alan saldırılar şöyle:

Şubat: Orta Afrika Cumhuriyeti'nin kuzeyinde, Çad sınırı yakınındaki Kabo bölgesinde Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü birçok kez saldırıya uğradı. Araçlarından birine el konulması üzerine örgüt, bölgedeki faaliyetlerini azalttı. Araca el koyanların eski Seleka grubundan oldukları iddia edildi.

Mart: Fransa'nın Sangaris operasyonuna katılan askerler ve eski Seleka üyeleri arasındaki çatışma sırasında Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nden Orta Afrikalı 4 kişi öldü.

28 Nisan: Eski Seleka üyesi oldukları iddia edilen silahlı kişiler, Bangui'nin kuzeyindeki Nanga Boguila bölgesinde bulunan Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün destek verdiği bir sağlık merkezine, doktorlar yerel yetkililerle toplantı yaptığı sırada saldırdı. Orta Afrikalı 3 örgüt üyesinin de aralarında bulunduğu 16 kişi öldü. Örgüt, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki ve sınır komşularındaki acil olmayan faaliyetlerini askıya aldı.

30 Nisan: Sivil toplum kuruluşu İlk Yardım ve Uluslararası Tıbbi Yardım'a ait konvoy, Hıristiyanların oluşturduğu Anti-balaka grubunun kurduğu barikatla durduruldu. Konvoyun en arkasında bulunan aracın şoförü ve araçtaki Müslüman 2 kişi öldürüldü.

1 Mayıs: BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde görevli bir Müslüman, evine gittiği sırada saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti

Trt Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.