Orta Afrika'da Müslümanların kaçışı sürüyor

Orta Afrika'da Müslümanların kaçışı sürüyor

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Hristiyan militanların saldırı tehdidi altında bulunan Müslümanlar, başkent Bangui’den kaçmaya devam ediyor.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Müslüman grup, başkentten ayrılırken Fransız barış gücü askerleri tarafından korundu. Bangui’den ayrılan gruplar, Seleka’nın kontrolündeki Bambari kasabasına gitti. Birleşmiş Milletler başkentteki Müslümanların çoğunun kaçtığını açıkladı.

Ülkede iki dini grup arasındaki savaş derinleşirken bazı kiliseler şiddetten kaçan Müslüman halka kapılarını açtı. Evlerini kaybeden Müslümanlara yiyecek ve içecek dağıtıldı.

Müslümanların sığındığı kilisede rahip olarak görev yapan Dieu-Beni Bikowo, “Çoğu insan bunu bir din savaşı olarak niteliyor. Fakat Müslümanlar buraya geldiklerinde onların yardımlarına ilk koşanların Hristiyanlar olduğunu biliyoruz” dedi.

Ülkede yaklaşık iki yıldır devam eden olaylarda Hristiyanlardan oluşan Anti-Balaka militanları, Müslümanlara karşı saldırılar düzenliyor.

Geçtiğimiz aralık ayından beri 200 binden fazla insan savaş nedeniyle evlerini kaybetti. Bu yıl bu rakama 160 bin kişinin daha eklenmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 8 bin yabancı askerin görev yaptığı ülkeye, eylül ayında 12 bin barış gücü askeri gönderilmesini onaylamıştı.

Euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.