Orta Afrika'da Müslümanlara saldırılar sürüyor

Orta Afrika'da Müslümanlara saldırılar sürüyor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Kamerun'a geçmek isteyen Müslümanlar milislerin saldırısına uğruyor

Birleşmiş Milletler (BM), Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Kamerun'a geçmek isteyen Müslümanlara, Hristiyan anti-Balaka milisleri tarafından saldırılar düzenlendiğini bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı yapan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Melissa Fleming, anti-Balaka milislerinin sivillerin ülkeyi terk etmesini engellediği yönündeki haberlerden son derece kaygı duyduklarını söyledi.

Kamerun'da görev yapan meslektaşlarının, son iki haftada sığınmacıların pala ve kurşun yarası almış bir biçimde Kamerun'a sığındıkları bilgisini aktardıklarını ifade eden Fleming, Kamerun'a sığınan insanların sayısında son günlerde büyük bir artış gözlemlediklerini, haftada yaklaşık 10 bin insanın Kamerun'un doğusuna geçtiğini bildirdi.

Sığınmacıların çoğunun kadın ve çocuk, aynı zamanda hepsinin Müslüman oladuğuna işaret eden Fleming, anti-Balaka milislerine, güvenlikleri için başka ülkelere gitmek isteyen insanları engellememeleri çağrısında bulundu.  

Fleming, Kamerun'daki sınır geçiş bölgelerinde, acil sağlık ihtiyacı duyan sığınmacılara yardım için seyyar klinik sayısını artırdıklarını da kaydetti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.