Orta Afrika'da Müslüman katliamı

Orta Afrika'da Müslüman katliamı

Orta Afrika'da silahlı Hıristiyan çeteler, çatışmalardan kaçan Müslümanları taşıyan konvoya pusu kurdu.

Çocukları Kurtarın adlı yardım kuruluşunun sözcüsü Mike McCusker'in bildirdiğine göre doktorlar, pusuda hayatını kaybedenlere ilişkin yürek parçalayıcı sahneleri anlattı.

Silahlı çeteler konvoyu durdurmak için önce roket güdümlü el bombaları ile saldırdı. Ardından silahlar, palalar ve sopalarla 22 Müslümanı katlettiler.

Sözcü McCusker Associated Press'e, "Doktorumuz her yerde kan olduğunu, insanlardan musluktan akar gibi kan aktığını söyledi" dedi.

İngiliz yardım kuruluşunun Orta Afrika yöneticisi Robert Lankenau, olayın ülkenin kuzeybatısındaki Bouar kasabasının dışında meydana geldiğini, uzak bölgelerdeki yerlere askerlerin gitmediğini, bu bölgelerde yaşanan şiddetin kamuoyuna yansımadığını söyledi.

Sözcü McCusker, bu çapta büyük bir olayın ancak hastane ile iletişim kurmaları sonucunda gün yüzüne çıktığını anlatırken, buna benzer çok sayıda olaydan haberdar bile olunmadığını vurguladı.

Bouar'daki yaklaşık 40 bin kişinin camiler ve kiliselere sığındıklarını belirten McCusker, Cuma günü düzenlenen bu katliam konusunda bölgedeki çalışanları tarafından haberdar edildiklerini, 4 doktorun hemen ameliyathane kurarak, aralarında çocukların da bulunduğu yaralılara müdahale ettiğini söyledi.

İKİ MÜSLÜMANIN CESEDİ SOKAKTA YAKILDI

İki Müslüman da başkent Bangui'de linç edildi. Hıristiyan bir çete, çeşitli olaylara karıştıklarından şüphelendikleri iki Müslüman adama saldırarak öldürdü. Cansız bedenleri sokaklarda dolaştırıldıktan sonra bir meydanda ateşe verildi. Hıristiyanlar BBC'ye, bölgelerindeki Müslümanları öldürmeye devam edeceklerini söyledi.

(incanews)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum