Orta Afrika'da çatışmalar: 30 ölü

Orta Afrika'da çatışmalar: 30 ölü

Orta Afrika'nın başkenti Bangui'de Hristiyan Anti-balaka ile Müslüman Seleka milisleri arasında çıkan çatışmada en az 30 kişi hayatını kaybetti

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin (OAC) başkenti Bangui'de Hristiyan Anti-balaka ile Müslüman Seleka milisleri arasında çıkan çatışmada en az 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Anti Balaka milisleri, Bangui'nin 300 kilometre kuzeyinde Seleka milislerinin bulunduğu mevkiye dün akşam saldırı düzenledi. Taraflar arasında saatlerce süren çatışmada, aralarında sivillerin de bulunduğu en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Çatışmanın başlamasından saatler sonra çevre bölgelerdeki milis birliklerinin, Seleka milislerine yardıma geldiği belirtildi.

Anti-balaka militanları, Müslümanları, Mart 2013'te iktidarı ele geçiren ve ülkede çoğunlukta bulunan Hristiyanlara yönelik şiddet eylemlerinde bulunan Seleka Koalisyonu'na destek vermekle suçluyor. Giderek daha da örgütlü hale gelen Anti-balaka militanları, tüm Müslümanların ülkeden ayrılmasını istiyor.

Mart ayındaki darbeden bu yana süren şiddet olaylarına son vermek amacıyla OAC'ye 2 bin Fransız ve 5 bin Afrikalı asker gönderildi.

ÇAD, ASKERLERİNİ ÇEKTİKTEN SONRA GÜVENLİK BOŞLUĞU ARTTI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisi Orta Afrika'ya acilen yeni bir kuvvet gönderilmesi gerektiğini Çad'ın askerlerini çekmesinden sonra ülkedeki güvenlik boşluğunun arttığını belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.