Orta Afrika Cumhuriyeti'nde şiddet olayları

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde şiddet olayları

Orta Afrika cumhuriyetinin başkenti Bangui'de Müslümanlar ile anti-Balaka grubu arasındaki çatışmada 3 kişi öldü

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde anti-Balaka grubu ile Müslümanlar arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hastane yetkilileri, Hrıstiyan anti-Balaka grubu milisleri ile başkent Bangui'de çoğunluğu Müslümanlardan oluşan 5 Kilometre Mahallesi sakinleri arasında çatışma çıktığını, 3 kişinin öldüğünü açıkladı.

Olaylarda yüzlerce evin ateşe verildiği ve çok sayıda kişinin güvenli bölgelere sığınmak üzere mahalleden kaçtığı bildirildi.

Orta Afrika Kızılhaç yetkilisi ise söz konusu mahallenin anti-Balaka milisleri tarafından kuşatıldığı için gerginliğin sürdüğünü bu nedenle ölü sayısının artabileceğini ifade etti. 

Geçen hafta başkentte 2 Müslümanın anti-Balaka milisleri tarafından öldürülmesi sonucu hafta sonu çıkan çatışmalarda 2 kişi yaşamını yitirmişti.

Ülkede, Müslüman Seleka grubunun Aralık 2012'de Hristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize'ye karşı ayaklanması üzerine siyasi kriz çıkmıştı.

Bozize'nin Mart 2013'te devrilmesinden ve Müslüman Michel Djotodia'nın cumhurbaşkanlığına getirilmesinden sonra anti-Balaka ile Seleka grupları arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 1 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Başkentte mayıs ayında düzenlenen Bangui Forumu'nda anti-Balaka ve Müslüman Seleka gruplarının liderleri silahsızlanma anlaşması imzalamış ancak son dönemde yeni çatışmalar yaşanmış, 18 Ekim'de yapılması gereken seçimler ertelenmişti.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.