Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Diyalog Çağrısı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Diyalog Çağrısı

Hristiyan Anti Balaka grubu ve Müslüman Seleka grubundan olumlu mesaj

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki (OAC) Hristiyan Anti-Balaka milisleri yürütme kurulu, ülkedeki şiddet ve katliamlara son verilmesi için bütün etnik ve dini grupları kapsayacak şekilde ulusal diyaloğa geçiş çağrısında bulundu.
 
Anti-Balaka Genel Koordinatörü Edourard Ngaiss, grubun sözcüsü Emotion Brice Namsio ve yetkili isimlerden Alfred Legrald Ngaya tarafından düzenlenen basın toplantısında, bütün etnik ve dini grupları kapsayacak ulusal diyalog çağrısı yapıldı.
 
Toplantıda, geçici hükümet ve uluslararası ortaklarından, Anti-Balaka'ya bağlı silahlı grupların bir yerde toplanmasını garanti etmeleri istendi. 
 
Uluslararası toplumdan, beslenme ve sağlık alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması talep edilen toplantıda, silahsızlanma programının hayata geçirilmesi ve Anti-Balaka'nın siyasi ve sosyal hayata yeniden entegre edilmesinin gerekliliğine işaret edildi. 
 
"Barışa götürecek her adımı olumlu karşılıyorum"
 
Anti-Balaka'nın diyalog çağrısının ardından AA muhabirine konuşan Seleka grubunun eski Başkan Yardımcısı General Muhammed Musa Daffan, barışa götürecek her adımı olumlu karşıladığını belirtti.
 
Daffan, Anti-Balaka ve Hristiyan milislerinin, yaptıkları şiddet eylemlerinden vazgeçtiği ve bu eylemleri kınadığı sürece, başlatacakları barış sürecine katılmaya hazır olduğunu vurguladı.
 
Barış girişiminin, evlerini terketmek zorunda kalanların geri dönmeleri için uygun şartları sağlaması gerektiğini ifade eden Daffan, bunun ardından seçimlere hazırlık için ulusal uzlaşının kabul edileceğini söyledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.