Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 163 çocuk serbest bırakıldı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 163 çocuk serbest bırakıldı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (CAR) silahlı gruplarca daha önce kaçırılan çocuklardan 163'ünün serbest bırakıldığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan açıklamada, Anti-Balaka militanlarının Batangafo kentinde beşi kız 163 çocuğu serbest bıraktığı ifade edildi.
 
UNICEF temsilcisi Muhammed Malik Fall, "Çocukların serbest bırakılması, barış ve uzlaşı sürecinde ülkede çatışan gruplarca verilen taahhüdün yerine getirilmesinin bir göstergesi. Daha fazla çocuğun serbest bırakılmasını umut ediyoruz" dedi.
 
Sağlık kontrolünden geçirilen çocukların ailelerine teslim edileceği belirtildi.
 
UNICEF'e göre, mayıs ayından beri 645 çocuk serbest bırakıldı, 6 bin ila 10 bin çocuğun ise silahlı gruplar tarafından savaşçı, aşçı, kurye olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.
 
Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Francois Bozize'nin Mart 2013'te devrilmesinden ve Müslüman Michel Djotodia'nın cumhurbaşkanlığına getirilmesinden sonra Anti-Balaka ile Seleka grupları arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık bir milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.
 
Başkent Bangui'de iki ay önce düzenlenen Bangui Forumu'nda Anti-Balaka ve Müslüman Seleka gruplarının liderleri silahsızlanma anlaşması imzalamıştı.
 
(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.