Orta Afika Cumhuriyeti kan ağlıyor

Orta Afika Cumhuriyeti kan ağlıyor

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'deki şiddet eylemlerinde aralıktan bu yana 1400 kişi öldü.

Kızılhaç'ın Orta Afrika Cumhuriyeti sorumlusu Antoine Mbao Bogo, basın toplantısında, 5 Aralık 2013'ten bu yana Hıristiyan Anti-balaka ve Müslüman Seleka grupları arasındaki çatışmalarda 1400 kişinin öldüğünü, 960 kişinin yaralandığını belirtti.

Bogo, silahlı kişilerin Kızılhaç görevlilerini tehdit ettiğini ve görevlerini zor şartlarda görevini yerine getirdiklerini vurguladı.

Kimliği belirlenemeyen kişilerin, 3 hafta önce bir gönüllü yardım görevlisini evinde öldürdüğünü ifade eden Bogo, ayrıca, 5 Kilometre mahallesindeki bir pazar yeri yakınında, bombalı saldırıda yararlananlara yardım ettikleri sırada, 6 gönüllünün cuma günü saldırıya uğradığını, cep telefonlarının gasp edildiğini söyledi.

Bogo, gönüllülere ve Kızılhaç ekibine yönelik şiddetin devam etmesi halinde örgütün ülkedeki faaliyetlerine son vereceği ve cesetlerin toplanması işinin askıya alınacağı uyarısında bulundu.

Ülkede insani işleri kolaylaştıracak, başta ambulans olmak üzere, vasıta ve araç-gereç eksikliğinin bulunduğuna, devlet hizmetlerinin yokluğuna dikkati çeken Bogo, sivil halkı ve askerleri Kızılhaç'ın korunmasına yardım etmeye çağırdı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.