Ormanlar 24 saat gözetim altında

Ormanlar 24 saat gözetim altında

Kırklareli'de ormanlar, oluşturulan ekipler tarafından yangınlara karşı 24 saat gözetleniyor.

Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, yaptığı açıklamada, Kırklareli'de ormanların yüzde 20'sinin yangınlara karşı hassas olduğunu söyledi.

Orman yangınlara karşı en iyi şekilde mücadele edebilmek için özel ekipler oluşturduklarını belirten Yavuz, ormanların 4 gözetleme kulesinden 24 saat gözetlendiğini kaydetti.

Yangınlara karşı mücadeleyi önemsediklerini ifade eden Yavuz, "Hava sıcaklıklarına bağlı olarak orman yangınlarında da bir artış oluyor. Oluşturduğumuz 10 ekip ile ormanlarımızı en iyi şekilde gözetleyerek, oluşabilecek yangınlara müdahale edeceğiz. Kırklareli'deki 110 bin hektar ormanlık alan gözetleme kulelerinden gece gündüz aralıksız izlenmekte. Arazözler ve iş makinelerimiz yangınlara hazır" diye konuştu.

Yavuz, yanan her bir ağacın, doğanın kaybı olduğunu anlatan Yavuz, şöyle devam etti:

"Yangınlara en kısa sürede müdahale ederek, oluşabilecek zararı en alt seviyeye indirmek için gayret gösteriyoruz. Köylülerimiz de yangınlarda bizlere yardımcı oluyor. Mahyate kulemizden Trakya'nın tüm ormanlarını izliyoruz. Sivridikme, Yoğuntaş ve Babatepe yangın kulelerinden ormanlarımızı izliyoruz. Gözetleyicilerimiz 24 saat nöbet tutuyor. Kulelerimizden görülen en küçük duman merkeze haber verilerek müdahale ediliyor."

- Kasten orman yakana, ağır cezalar

Yavuz, kasten orman yakan kişilere hapsi de içeren ağır cezalar uygulanacağını kaydetti.

Orman kanunlarının çok ağır olduğuna dikkati çeken Yavuz, dikkatsizlik nedeniyle de yangın çıkaranların tazminat ödeyeceğini ifade etti.

Orman işletme müdürlükleri tarafından belirlenen alanlarda piknik yapılmasını isteyen Yavuz, "Vatandaşlarımızın piknik alanlarında piknik ateşlerini yanık şekilde bırakmamalarını istiyoruz. Yaz aylarında yangınlara karşı çok fazla dikkatli olmalıyız" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.