Orman Yangınlarına Karşı, 'İnekler' Görev Başında

Orman Yangınlarına Karşı, 'İnekler' Görev Başında

Eskişehir’de son günlerde hava sıcaklığını artmasıyla beraber ormanlık alanlarda çıkan ot yangınlarına karşı Eskişehir Orman Müdürlüğü çözüm olarak ormanlık alanlara yakın yerlerde ineklerin otlamasına izin verdi, böylelikle...

Eskişehir’de son günlerde hava sıcaklığını artmasıyla beraber ormanlık alanlarda çıkan ot yangınlarına karşı Eskişehir Orman Müdürlüğü çözüm olarak ormanlık alanlara yakın yerlerde ineklerin otlamasına izin verdi, böylelikle açık hayvancılık ile yapılan otlatmanın ardından yangın riski de azalacak.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, yaz ayında artan orman yangınlarını önlemek için ilginç bir yönteme başvurdu. Yangınlarının en büyük sebeplerinden biri olan orman bitişiğindeki otların tutuşmasına 'inek'li çözüm üretildi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 19 adet otlatma planı ile belirlenen yerlerde otlatmaya izin veriliyor. Böylelikle bir taraftan hayvan sayısı artıyor bir taraftan yetişmiş ormanların kenarında otlayan hayvanlar, orman yangını riskini azaltırken ekonomiye de katkı sağlıyor.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde ineklerini otlatan inek sahipleri ise bu uygulamada gayet memnun.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.