Orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Kanada’nın Saskatchewan eyaleti ile Alberta eyaletinin sınır bölgesinde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Saskatchewan eyaletinde binlerce kişi tahliye edildi.

Kanada’nın Saskatchewan eyaleti ile Alberta eyaletinin sınır bölgesinde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor.

Saskatchewan Acil Durum Merkezi Sözcüsü Colin King, çok ciddi bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, şu ana kadar 5 bine yakın kişinin evlerinden alınarak, okullara, otellere, üniversite yurtlarına, hastanelere ve geçici barınma merkezlerine yerleştirildiğini söyledi.

Geçen hafta başlayan orman yangınlarının, rüzgarın da etkisiyle çok çabuk yayıldığını kaydeden Colin King, bölgede 500'ü aşkın noktada çıkan yangınların devam ettiğini, şimdiye kadar onbinlerce hektar ormanlık alanın kül olduğunu belirtti.

Kuzey Saskatchewan, Kuzey Alberta ve Northwest Bölgesi’ni tehdit eden yangınlar, bölgede yoğun bir duman tabakası oluşturdu. Yükselen dumanlar, NASA’nın uydularınca uzaydan da görüntülendi. Kanada Meteoroloji Hizmetleri, Saskatoon kentinde gökyüzünü tamamen kaplayan dumanların, Perşembe gününden önce dağılmasını beklemediklerini açıkladı.

Yangın bölgesinden tahliye edilen 5 bine yakın bölge sakini nedeniyle, Prince Albert ve Regina kentlerinde oteller, acil durum barınakları ve sığınma evleri tamamen doldu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.