Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan bir ilk daha

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan bir ilk daha

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bir ilki daha hayata geçirdi.

OGM uygulamaya koyduğu "Odun Dışı Orman Ürünleri Takip Sistemi" ile orman köylüleri ürünlerini aracılar olmadan nihai alıcılara ulaştırabilecek. 

OGM yürüttüğü çalışmalar sonucunda Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Envanter Takip Sistemi (ODÜH ETS) tamamlayarak, sistemi vatandaşların kullanımına sundu.

  BİLİMSEL ARAŞTIRMALARA DA IŞIK TUTACAK

  Odun dışı ürünlerin döküm kayıtları, türlerin bulunduğu alanların eğim, bakı, rakım gibi bilimsel verileri teknik personel tarafından sisteme giriliyor. Böylece hangi türün, nerede, ne kadar alanda ve hangi miktarda olduğu sistem üzerinden görülebiliyor ve bilimsel araştırmalara ışık tutuluyor.

  1 MİLYON 550 BİN TON ÜRÜNÜN ENVANTERİ TAMAMLANACAK

  2013 yılında 300 bin tonu aşkın odun dışı orman ürünlerinin döküm ve planlamasını tamamlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2014 yılında 500 bin ton ve 2015 yılında da 750 bin ton olmak üzere, 2015 yılı sonunda toplamda 1 milyon 550 bin ton odun dışı ürününün envanterini tamamlanmayı hedefliyor.

  ORMAN KÖYLÜLERİ ÜRÜNLERİNİ ARACISIZ PAZARLAYACAK

  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Envanter Takip Sistemi'nin (ODÜH ETS) yanında "Odun Dışı Orman Ürünleri Takip Sistemi"ni de hizmete aldı. Bu sistem ile orman köylüleri odun dışı orman ürünlerini nihai alıcılara aracısız pazarlayabilecek.

  Bütün vatandaşların faydalanabileceği siteme girişler, Orman Genel Müdürlüğü'nün WEB sayfasındaki "Odun Dışı Ürün Sorgulama" http://oduhist.ogm.gov.tr/oduhvatandas linkinden gerçekleştirebiliyor.

  Sistem sayesinde tüketici aradığı ürünün yeri, üretim zamanı ve miktarı gibi bilgilere buradan kolayca ulaşabiliyor. Ayrıca yine sistemde yer alan forum sayfası ile de odun dışı ürünlerin üreticisi ile doğrudan iletişim kurabiliyor.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.