Orman suçları yüzde 60 azaldı

Orman suçları yüzde 60 azaldı

2003 yılında 29 bin olan orman suçları sayısını yüzde 60 oranında azaltarak 13 bine düşürdü.

Orman suçları ile mücadele başarı olarak rakamlara yansıdı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın aldığı tedbirlerle son on yılda orman suçları yüzde 60 oranında azaldı. Orman suçlarıyla mücadele çalışmalarını ülke genelinde kurulan toplu koruma, bölüm koruma ve hassas alan koruma ekipleri vasıtasıyla gerçekleştiren Bakanlık, alınan tedbirler sayesinde orman tahribatını ciddi ölçüde azalttı.

 2003 yılında 29 bin 539 adet olan orman suç sayısı 2012'de yüzde 60 oranında azalarak 13 bin 44'e geriledi. Bakanlık, bu rakamı 2017 yılına kadar 12 bine düşürmeyi hedefliyor.

BİLİNÇSİZ KESİM 10 MİLYAR ZARARA NEDEN OLUYOR

 Bakanlık yetkilileri, suçların çoğunun ekonomik nedenli olduğunu belirterek, yakacak temini için bilinçsiz kesim, nakil, bulundurma, kontrolsüz ve aşırı orman otlatma, tarım ve yerleşim alanı kazanmaya yönelik yerleşme gibi suçların oluşturduğunu kaydetti. Yetkiler, suçun ülkeye ekonomik boyutunu ise yılda ortalama 10 milyar TL olarak dile getirdi.

 KÖYLÜLER BİLİNÇLENDİRİLMELİ

 Yetkililer suçların azalması için en önemli tedbirin başta orman köylüleri olmak üzere tüm toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, orman köylülerinin odun ve odun dışı orman ürünleri ihtiyaçlarını ormanların kapasitesine göre karşılanması, ormanlar üzerindeki baskının yoğun olduğu bölgelerde orman muhafaza memuru sayılarının artırılması da önerildi.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.