Organları hastalara umut olacak

Organları hastalara umut olacak

Fethiye ilçesinde tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Fethiye'de yaşayan Kazım Sara (51), 30 Aralık'ta banyoda ayağının kayması sonucu düşerek ağır yaralandı. Ambulansla Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırılan Sara'ya, düşmeye bağlı beyin kanaması tanısı konuldu.

Doktorlarının 5 gün boyunca tedavi uyguladığı Sara'nın dün beyin ölümü gerçekleşti. Daha sonra hastane yetkilileri, organ nakli konusunda Sara'nın ailesiyle görüştü. Ailenin organ bağışını kabul etmesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesinden gelen ekip tarafından ameliyata alınan Kazım Sara'nın karaciğeri, böbrekleri, dalağı, pankreası ve korneaları 4 saat süren operasyonla alındı.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nden Yrd. Doç. Dr. Halil Erbiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede çok sayıda hastanın böbrek ve karaciğer beklediğine dikkati çekti. Organ nakli bekleyen hastalara umut olmaya çalıştıklarını belirten Erbiş, Sara'dan alınan karaciğerin Akdeniz Üniversitesi Hastanesine, böbrekler ve korneanın Ege Üniveritesi Tıp Fakültesine, pankreas ve dalağın ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderileceğini açıkladı.

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Murat Aynacı ise Sara'nın organları için Fethiye Organ Nakli Koordinatörü ile bağlantıya geçtiklerini anlattı. Aynacı, ülkede organ bekleyen yaklaşık 100 bin hastanın hayata tutunabilmesi için herkesin organ nakline gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.