Ordu'ya Venedik projesi

Ordu'ya Venedik projesi

AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, Altınordu'nun görüntüsünü ve vizyonunu değiştirecek Civil Irmağı projesini açıkladı.

Irmağın her iki tarafında toplam 5 km uzunluğunda, yürüyüş, bisiklet ve araç yolunun yanı sıra, kamelya, saat kulesi, seyir terasları, oyun parkları ile Civil Irmağı'nın denizle buluştuğu noktada Bosna-Hersek'de bulunan tarihi Mostar Köprüsü'ne benzeyen bir "Kemer Köprü" yer alacak.
 
Ordu'nun yeni sahil bandı olmaya aday Civil Irmağı, oluşturulacak gölet sayesinde olta balıkçılığı ve kano sporlarına da ev sahipliği yapacak.
 
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Engin Tekintaş, hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi ile Altınordu'nun diğer ilçeler tarafından da örnek alınacağını söyledi.
 
Tekintaş şöyle konuştu; "Civil Irmağı Ordu'nun en önemli yerlerinden bir tanesidir. Bu görünen hali ile şehre yakışmayan bir tablo var ortada. İnşaallah halkımızın bize 30 Mart tarihinde vereceği görevin ardından çalışmalarımızı bu alanla ilgili hemen başlatmak istiyoruz. Öncelikle Civil Irmağı'nın her iki tarafına uzunluğu 5 km olan bir bulvar oluşturma planımız var. Seyir terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları, yeşil alan, oyun parkları, saat kulesi ile, kamelya ve lavaboları ile ırmağı bir sahil bandına çevirecek projemizi hazırladık. Halkımız bu yaptığımız çalışmayı gördükten sonra Altınordu'nun değiştiğini ve dönüştüğünü görecek. Büyükşehirin yıldızlaşan ilçesi haline getireceğimiz Altınordu , diğer ilçelerin de örnek alacağı bir yerleşim yeri haline gelecek. Bilhassa Eskipazar Camii'ne kadar olan bölgenin tamamını projeye dahil ediyoruz.
 
Özellikle TOKİ bölgesinde, Şirinevler, Bahçelievler, Akyazı ve Karşıyaka Mahalleleri başta olmak üzere tüm nüfusun istifade edebileceği, şehir trafiğini de bu bölgeden sağlayabileceğimiz özel bir planımız var. İnşaallah nehir yatağında balık tutabilecek kadar bir gölet uygulaması var. Ayrıca kano sporu yapılabilecek özel alanlar da oluşturarak halkımızın beğenisine sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.